SON DAKİKA
Sigorta Cumartesi 19 Ekim 2024 18:18

GÖKTAŞI VE OBRUK TEMİNATI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, zorunlu deprem sigortasının tüm afetleri kapsayan Zorunlu Afet Sigortasına (ZAS) dönüşeceğini açıkladı.

Göktaşı ve obruk teminatı çalışmaları devam ediyor

Altyapı çalışmaları tamamlanırken, 1 Ocak 2025'te uygulamaya girecek olan zorunlu afet sigortası ile tarife çalışmaları da tamamlandı.

Turgut, zorunlu afet sigortasının göktaşı düşmesi ve obruk gibi teminatlar dışında her türlü afeti kapsayacağını belirtti. “Bu teminatlar üzerinde çalışıyoruz ve artık doğadan kaynaklı kapsamadığımız bir afet kalmayacak,” dedi.

Zorunlu deprem sigortası poliçeleri, mevcut poliçeler için devam edecekken, 1 Ocak’tan itibaren kesilecek yeni poliçeler tüm afetleri kapsayacak şekilde düzenlenecek. Köy alanlarının da zorunlu sigorta kapsamına alınacağını belirten Turgut, "Karadeniz köylerinde sel ve yer kayması, Ege ve Akdeniz köylerinde orman yangınları gibi doğal afetler yaşanıyor," dedi.

Acil ihtiyaç teminatı hakkında da bilgi veren Turgut, bu teminatın depremlerin yanı sıra diğer doğal afetlerde de devreye gireceğini ifade etti. “Evde yaşayan herkes bu teminattan faydalanabilecek. Bu teminat, evin içindeki eşyalara ve yapısal hasara yönelik hızlı bir ödeme sağlamayı amaçlıyor,” dedi. 

Yeni sigorta modeli ile, sigortalı konutların içinde yaşayanların acil ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Teminatın limiti ise poliçe limitinin yüzde 10'u veya 150 bin lira ile sınırlı olacak. Turgut, bu yeniliklerin sigorta bilincinin artmasına ve afetlere karşı daha hazırlıklı bir toplum oluşturmaya katkıda bulunacağını vurguladı.