Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Perşembe 03 Kasım 2022 02:45

GÖÇÜN TARİHİ

Yazar: Michael H. Fisher Türkçesi: Halil Doğan Aydoğan İnkılap Kitabevi

Göçün Tarihi

Tarih boyunca göçlerle anılan insanoğlunun konu edildiği “Göçün Tarihi”, Oxford Dünya Tarihi serisinin yeni kitabı olarak okurlarıyla buluşuyor. Michael H. Fisher iklim değişikleri, dinî etkiler ve savaşlardan kaçarak hayatta kalabilmek ya da daha iyi koşullara ulaşmak için çabalayan insanların tarihini anlatıyor.

 

Göçleri Batı cephesinden değil, bir bütün olarak ele alan “Göçün Tarihi” kitabı, Homo Sapiens’in erken dönemdeki yayılımından günümüze kadar gelen, ulusallaşarak sınırları aşan bir tarihi detaylarıyla veriyor. “Göçün Tarihi”, dünya nüfusu arttıkça sorunları da beraberinde getiren göçleri, kimi zaman gittiği yere uyum sağlayan kimi zaman da yerlileri kovarak topraklarına yerleşen göçmenleri ilgi çekici bir dille aktarıyor. 

 

En büyük kitlesel göçlerin savaşlara dayanması ve şiddet içermesini, göçleri engelleyen ya da kontrol altına alan teknolojiler yaratan devletleri de göz önünde bulundurarak anlatan Michael H. Fisher, “Hepimiz göçmeniz ve göç tarihi dünya tarihinin özüdür.” sözleriyle kitabı bir anlamda özetliyor. İnsanoğlunun ayak izlerini süren İnkılâp Kitabevi imzalı “Göçün Tarihi”, Halil Doğan Aydoğan çevirisiyle okurlarıyla buluşuyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR