Dolar $
33.1
%0.05 0.01
Euro €
36.28
%0.13 0.04
Sterlin £
43.02
%-0.14 -0.06
Çeyrek Altın
4323.25
%0.57 24
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Gastronomi Çarşamba 17 Temmuz 2024 12:08

GIDA SEKTÖRÜNDEN WORLDFOOD İSTANBUL'A YOĞUN İLGİ!

ICA Events tarafından düzenlenen Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 32.kez gıda sektörlerinin devlerini bir araya getirecek. Fuar, 80 ülkeden 900'ü aşkın satın alma profesyonelini katılımcılar ile buluşturmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Gıda Sektöründen WorldFood İstanbul'a Yoğun İlgi!

Türk gıda sektörünün uluslararası buluşma platformu Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, birçok yeni ürün ve en son teknolojileri gıda sektörüne tanıtmaya hazırlanıyor.Stantların yüzde 90’ının satıldığı ve kalan stantlar için yurt içi ve yurt dışından yoğun talebin hâlen sürdüğü WorldFood İstanbul, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. 

Vietnam, Malezya, İsviçre, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Cezayir, Yunanistan, İtalya, Ürdün, Endonezya, Fiji, Özbekistan, Lübnan ve Amerika’dan katılımcıları ağırlayacak WorldFood İstanbul’a Çekya, Rusya, Tayland, Hindistan, Kore, Brezilya, Mısır, Çin, Tacikistan, Afganistan, Belarus, Polonya, İran, Sri Lanka ve Ruanda pavilyon olarak katılacak.

4 gün boyunca 4 ana tema altında 20’yi aşkın tematik etkinliğin düzenleneceği fuarda,100’ü aşkın fikir önderi ve şef, gerçekçi bir gelecek vizyonu göstermek üzere, yeni eğilimleri, sektöre dair hedefleri, sürdürülebilir yatırımları, teknolojik gelişmeleri ve ihracat odaklı projeleri yol gösterici pek çok konuyla birlikte FOOD ARENA sahnesine taşıyacak.

Et, tavuk ve deniz ürünleri, gıda bileşenleri & koruyucu maddeler, dondurulmuş ürünler, gıda taşıma ve lojistik, içecekler, meyve ve sebzeler, sağlıklı ve organik ürünler, şekerli mamüller & kuruyemiş, süt ve süt ürünleri, temel gıdalar, yağlar ve unlu mamüller kategorilerinin yanı sıra temizlik ve hijyen ürünleri, yiyecek-içecek hizmetleri & catering ve mağaza & market ekipmanları gibi diğer ürün grupları da WorldFood İstanbul’da yer alacak.

Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkânı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul ile ilgili değerlendirmede bulunan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Geçtiğimiz yıl 73 ülkeden 800’ün üzerinde yabancı satın almacı ağırladık. Bu yıl da Almanya, Mısır, Fransa, Hindistan, İrlanda, Hollanda, Lübnan, Katar, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika ve Vietnam başta olmak üzere 80 ülkeden 900’ü aşkın satın almacıyı ağırlayacağız. Stant satışlarımız yoğun bir şekilde sürüyor ve şimdiden %90’ı satıldı. Bu sene ziyaretçi sayısında rekora imza atılacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

WorldFood İstanbul bu yıl da etkinlik programı ile ses getirecek!

Geçtiğimiz yıl etkinlik programı ile sektöre gerçekçi bir gelecek vizyonu göstererek, sürdürülebilir yatırımlar, teknolojik gelişmeler ve ihracat odaklı projeler için pek çok konuyu sahnesine taşıyan WorldFood İstanbul, bu yıl da bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve gıda sektöründe yeni fikirlerin tanıtılmasına ön ayak olmak adına iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu bir programa ev sahipliği yapacak.  

4 gün boyunca 4 ana tema altında 20’yi aşkın tematik etkinliğin düzenleneceği fuarda; “Pazar Potansiyeli’ni keşfeden İhracat Fırsatları, Ekonomik Öngörüler, Gıda Trendler”, “İklim için Gıda çağrısı yapan Sürdürülebilirlik, İnovasyon ve Alternatif Üretim Yolları”, “Güvenilir Tatlarda Yenilik sunan Sağlık ve Esenlik için Standartlar” ve “Geleceğin Tadına dair inovatif süreçler yaratan  Yapay Zeka ve Yeni Nesil Gıda Teknolojileri” odağında 70’i aşkın uzman isim Salon 12A’da özel kurulan FOOD ARENA’da olacak. 

Atölye Mutfağı, Master Class, Food Tech Garage FOOD ARENA’da...

Fuar süresince gerçekleştirilen oturumlar, atölye çalışmaları ve girişimci sunumları ile sektör paydaşları bilgi, ilham ve bağlantı noktası olan FOOD ARENA etkinlik alanında sektöre ışık tutacak son gelişmeleri takip edebilecek. 

FOOD ARENA, bu çerçevede; Konferans Sahnesi ile sektörel oturumlara, Food Tech Garage ile start-uplar buluşmasına, Röportaj Köşesi ile özel canlı yayın sohbetlerine ve podcast söyleşilerine, Atölye Mutfağı ile şeflerden uygulamalı sunum ve şovlara, Master Class ile stant ziyaretleri içeren şef turları olmak üzere 5 farklı programa ev sahipliği yapacak.

FOOD ARENA Etkinlikleri’nin bu seneki destekleyici iş birlikleri arasında, Türkiye Gıda Platformu (TGP), Esmiyor Podcast, Yeni Çiftçi Platformu, Unilever Food Solutions (UFS), DexCook İnovatif Mutfak Çözümleri ile Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) gibi öncü kurum ve kuruluşlar yer alıyor. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR