Dolar $
33.1
%0.06 0.02
Euro €
36.17
%-0.14 -0.05
Sterlin £
43.12
%0.06 0.02
Çeyrek Altın
4303.26
%0.1 4.26
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Gastronomi Pazar 14 Temmuz 2024 17:00

SİRKE YAPIMININ PÜF NOKTALARINI BAÇEM'DE ÖĞRENDİLER

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'nde kapsamında BAÇEM'de gerçekleştirilen 'Tıbbi Aromatik Sirke Yapımı Atölyesi'nde Tıbbi Bitkiler Uzmanı Hayriye Cavcav, katılımcılara sirke yapımının püf noktalarını aktardı.

Sirke yapımının püf noktalarını BAÇEM'de öğrendiler

BAÇEM’in verimli bahçelerinde yetişen Isparta güllerinden sirke yapan Cavcav, Gül sirkesinin antioksidanlar açısından oldukça zengin olduğunu söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Burhaniye’de hizmet veren Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi, Aromaterapi Festivali kapsamında birbirinden güzel ve verimli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Bu atölyelerden bir tanesi olan ‘Tıbbi Aromatik Sirke Yapımı Atölyesi’nde Tıbbi Bitkiler Uzmanı Hayriye Cavcav, katılımcılara sirkenin faydaları ve kullanımının yanı sıra; sirke yapımı ve kullanılacak malzemeler hakkında da püf noktaları aktardı. Katılımcılarla birlikte BAÇEM’in verimli tarlalarında yetişen Isparta gülünden sirke yapan Hayriye Cavcav, bir yandan da sağlık ve güzellik açısından çok değerli bir sirke olduğunu anlattı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR