Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 03 Ekim 2023 02:24

GENERALİ SİGORTA'DAN KOBİ'LERE Z KUŞAĞI ÖNERİLERİ

Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus içerisinde büyük bir kesimi oluşturan Z kuşağı, gün geçtikçe sosyal ve kültürel hayat içerisinde varlığını kuvvetlendirmeye devam ediyor.

Generali Sigorta'dan KOBİ'lere Z kuşağı önerileri

Gelişen teknolojinin ve dijitalleşmenin doğrudan içerisine doğan bu kuşak, iş dünyası da dahil olmak üzere yaşamın her alanında daha aktif bir rol almayı sürdürüyor. Genel olarak 1997-2012 yılları arasında doğan bireylerin dahil olduğu ve önceki nesillerden farklı özelliklere sahip olan Z kuşağı, daha bireysel ve özgür ruhlu olmaları, teknolojiye hızla adapte olan yapıları, online ortamlarda daha fazla vakit geçirmeleri, sosyal medyayı çok aktif şekilde kullanmaları, bilgiye çok hızlı ulaşmaları, daha dinamik, hareketleri ve enerjik olmaları, ağırlıklı olarak sıkılgan bir yapıda bulunmaları ile biliniyor. Bu yapıları ile iş dünyası içerisinde de önemli farklar yaratıyorlar. 150 yıllık köklü geçmişi ile müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, Z kuşağının iş hayatında nasıl yönetilmesi gerektiğine ve özellikle KOBİ’lerin dikkat etmesi gereken noktaları derledi.

ESNEK ÇALIŞMA KOŞULLARI SUNUN

Z kuşağı çalışanlarının çalışma saatleri ve yerlerini daha fazla kontrol etmelerine izin vermek, iş tatmini ve motivasyonlarını artırabilir. Uzaktan çalışma, esnek saatler veya yarı zamanlı çalışma gibi seçenekler sunarak bu gereksinimlere yanıt vermelisiniz. Z kuşağı, iş-yaşam dengesine ve esnek çalışma saatlerine büyük önem verir. Bunun için onlara esnek çalışma koşulları, ortamı ve saatleri oluşturarak verimlerini artırabilirsiniz.

TEKNOLOJİYİ ETKİN KULLANIN

Z kuşağı teknolojiyi sadece iletişim aracı olarak değil, aynı zamanda iş süreçlerini ve verimliliği artırmak için bir araç olarak görür. İşletmenizin teknolojik altyapısını güncelleyin ve dijital araçları kullanarak iletişimi kolaylaştırabilirsiniz. Z kuşağı dijital dünyada büyüdüğü için teknolojiye hakimdir. Bu nedenle, işyerindeki teknolojik altyapıyı ve araçları onların gereksinimlerine uygun hale getirmeye özen göstermelisiniz. Mobil uygulamalar, dijital iletişim araçları ve online eğitimler gibi teknolojik çözümleri teşvik edebilirsiniz.

KİŞİSEL VE KARİYER GELİŞİMLERİNE YATIRIM YAPIN

Z kuşağı, sürekli öğrenmeye ve kişisel gelişime büyük önem verir. İşletmenizde eğitim fırsatları, mentorluk programları ve kariyer yolculuğunu desteklemek için kaynaklar sağlayarak bu gereksinimlere yanıt verebilirsiniz. Onların farklı becerilerini geliştirmeye yatırım yaparak fırsatlar sunarsanız şirketinize karşı sadakatleri ve bağlılıkları da artacaktır. Z kuşağı çalışanlarınızın kişisel ve profesyonel gelişimini desteklemek için koçluk ve mentorluk fırsatları da sunabilirsiniz. Tüm bunlar onların kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olacak ve başarılarını çoğaltacaktır.

MUTLAKA AÇIK VE DÜRÜST İLETİŞİM KURUN

Açık ve dürüst iletişim, Z kuşağı çalışanlarının işyerinde daha rahat hissetmelerine yardımcı olabilir. Beklentileri netleştirmek, düzenli geri bildirimler sağlamak ve sorunları çözmek için iletişim kanallarını etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Buna ek olarak işletmenizin misyonunu, vizyonunu ve değerlerini açık bir iletişimle vurgulamayı da ihmal etmeyin. İş yeri kültürünüzü anlatmak, çalışanların bağlılık duygusu geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Z kuşağı, işletmelerin sosyal sorumluluk taşımasına ve sürdürülebilir uygulamalara büyük önem verir. İşletmenizin bu değerlere uygun hareket ettiğini vurgulayarak bu nesli etkileyebilirsiniz. İşletmenizin sürdürülebilirlik hedeflerini ve toplumsal katkılarını vurgulayarak bu nesil için daha çekici hale gelebilirsiniz. Var olan bütün sosyal sorumluluk çalışmalarınıza onları da dahil edin ve görev, sorumluluk almalarını sağlayın. Sadece iş ve para odaklı bir şirket olmadığını gösterdiğinizde hem başarıları hem de size şirketinize olan bağlılıkları artacaktır.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR