Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 13 Aralık 2023 18:48

'GEMİ YAPAN HER ŞEYİ YAPAR'

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 69. kuruluş yıl dönümü kutlama yemeğinde, gemi inşa sektöründen 60 firma ve 830 katılımcı bir araya geldi. TMMOB GMO gecesinde, "Gemi Yapan Her Şeyi Yapar, Birlik Olduğu Sürece" mottosu ile denizcilik sektörü buluştu.

'Gemi yapan her şeyi yapar'

Gecede Ayna grubu sahne aldı. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO) 69. kuruluş yıl dönümünü üyeleriyle birlikte 9 Aralık 2023 tarihinde Titanic Business Otel’de kutladı. Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Hüseyinoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Hüseyinoğlu’nun, ardından Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım konuşmasını gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım konuşmasına Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Hüseyinoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başladı. Gemi Mühendisleri Odası’nın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirten Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Birbirimizle buluşma görüşme, hasret giderme ve bilgi alışverişi imkanı buluyoruz. Geleneksel bir hale geldi. Gemi Mühendisleri Odası, çok partili hayata geçtikten sonra kuruluşu gerçekleştirilen ilk sivil toplum kuruluşu ve ilk mühendislik meslek odası. Değerli meslektaşlarım, gemi inşa sanayi diğer sanayi kollarına göre yerli ve milli anlamda başlaması çok daha önce olmuştur. Havacılık gibi değil, diğer alanlar gibi değil. Gemi inşa sektörü altmışlı yıllarda, gemilerini yapar hale gelmiştir. Abidin Daver Gemisiyle, Şükrü Okan Gemisiyle, Şehir Hatları Gemisiyle, römorkörlerle başlayan bu yolculuk; bugün Tuzla’da, Yalova’da dünya markası her türlü tekneyi yapar bir yetkinliğe ulaşmıştır”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR