Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Turizm Cumartesi 09 Aralık 2023 17:22

GAULT & MİLLAU TÜRKİYE REHBERİ'NDE 3 ŞAPKAYA LAYIK GÖRÜLDÜ

Yarım asırı aşkın bir mimariye sahip olan Bebek Hotel by The Stay'in üçüncü katında bulunan ve İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde benzersiz bir Japon omakase deneyimi sunan restoran Sankai by Nagaya, dünyanın gastronomi alanında en çok bilinen ve takdir edilen iki rehberden biri olan Gault & Millau'nun ilk kez Türkiye'de yayımlanan rehberinde 3 şapka alarak yer aldı.

Gault & Millau Türkiye Rehberi'nde 3 şapkaya layık görüldü

Gazeteci ve yemek eleştirmenleri Henri Gault ve Christian Millau tarafından ilk sayısı 1969 yılında Paris’te yayımlanan dünyanın prestijli rehberlerinden Gault & Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’de yayımlanmaya başladı. Türkiye Rehberi’nin Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, sanat eseri niteliğindeki tabaklarıyla geleneksel Edomae tarzı sushi ve Kaiseki mutfağını omakase tadım menülerinde bir araya getiren Sankai by Nagaya 3 adet şapkayla 15.5/20 puana layık görüldü. 

 

Bir yemek rehberi olmanın ötesine geçerek bir lezzet haritası, kültür elçisi ve gastronomik bir pusula niteliği taşıyan Gault & Millau’nun Türkiye’de ilk kez yayımlanan rehberinin ilk ödül töreninde yer alan Sankai by Nagaya’nın Executive Şefi Yoshizumi Nagaya ve Head şefi Hiroko Shibata ödüllerini aldı. İstanbul’u, Japon misafirperverlik sanatı anlamına gelen ve kusursuzluğu yansıtan ‘omotenashi’ kültürüyle buluşturan Sankai by Nagaya, geçtiğimiz ay açıklanan dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemlerinden birine girerek Türkiye’de Michelin yıldızı alan ilk Japon mutfağı oldu. Yoshizumi Nagaya almış oldukları ödülden duydukları mutluluğu belirterek; “Sankai by Nagaya olarak uyum, denge ve zanaatkarlık kavramlarını ön plana koyarak misafirlerimizi sofistike bir Japon evi atmosferiyle karşılıyoruz. Geçtiğimiz ay açılışımızın 8. ayında aldığımız ilk Michelin Yıldızının ardından şimdi de 3 Gault & Millau Şapkalarına layık görüldük. Henüz birinci yılımızı doldurmadan dünya çapındaki en büyük iki gastronomi ödülünün de sahibi olmak tüm ekip olarak bizi gururlandırdı” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR