Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.86
%0.6 0.2
Sterlin £
40.55
%0.96 0.38
Çeyrek Altın
3978.19
%0.31 12.16
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 19 Mart 2021 02:14

'FIRSAT EŞİTLİĞİ' SUNAN ŞİRKETLERİN ARTMASI ÖNEMLİ

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş. Genel Müdürü Pınar Kuriş, bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen "Türkiye'nin 50 Güçlü Kadın CEO'su" araştırmasında 22. sırada yer aldı.

'Fırsat eşitliği' sunan  şirketlerin artması önemli

Kuriş, şirketlerin 2020 cirolarına göre belirlenen ‘Türkiye’nin 50 güçlü kadın CEO’su listesindeki tek hayat ve emeklilik sigortası şirketinin kadın lideri olarak dikkat çekiyor. Müşterilerin değişen sigorta ihtiyaçlarını odakta tutarak onların ihtiyaç ve beklentilerine en uygun, farklı ve yeni ürün çeşitlerini sunmanın Cigna’nın sürdürülebilir büyümesinin anahtarı olduğu belirten Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, Cigna olarak başarılarıyla iş dünyasının önemli endekslerinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kuriş, kadın bir lider olarak bu başarıda bir rolünün olmasından ve bu kadın algısının güçlenmesine katkı sağlamayı hedefleyen bu önemli listede yer almaktan mutluluk duyduğunun altını çizdi.

Sektör ortalamasının üzerindeyiz

Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, yaklaşık %55’lik bir oranla Türkiye’de kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biri olan sigorta sektörünün, kadın istihdamının artması ve kadın yönetici gelişiminin sağlanması konusunda önem taşıdığını vurgulayarak ekledi: “Hem sigorta sektöründe hem de tüm sektörlerde kadın istihdamının artmasıyla fırsat eşitliği sunan, eşitlikçi bir kültüre sahip şirketlerin artması kadınların güçlenmesi için çok büyük önem taşıyor. Biz de Cigna olarak; %65 olan kadın çalışan oranımızla sektör ortalamasının da üzerinde bir kadın istihdamı sağlayarak ve yönetici pozisyonlarımızdaki yüksek kadın çalışan oranlarımızla bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün Cigna’nın yönetici kadrolarına baktığımızda ise; müdür, bölge müdürü ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranımız %46, genel müdür yardımcısı ve üstü pozisyonlardaki kadın çalışan oranımız ise %37,5.” 



ABONE OL