Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Perakende Cuma 26 Ocak 2024 16:30

FİBA PERAKENDE'DEN TEKNOLOJİDE KADIN DERNEĞİ'NİN (WTECH) "TEKNOLOJİNİN LİDER 100LERİ" PROJESİNE DESTEK

Fiba Perakende, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenen ve teknoloji alanında geleceği şekillendirmeyi hedefleyen "Teknolojinin Lider 100leri" projesine destek verdi. Proje, teknolojide 100 kadın ve 25 erkek lider yetiştirmek için katılımcılara kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir eğitim programı sunuyor.

Fiba Perakende'den Teknolojide Kadın Derneği'nin (Wtech)

DÜNYACA tanınan markalar Marks & Spencer ve GAP’i Türkiye’de tüketicilerle buluşturan Fiba Perakende, Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech), “Teknolojinin Lider 100leri” projesine destek veren kurumlar arasında yer aldı. Lansmanı 22 Ocak 2024 Pazartesi günü The Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleşen proje, bilim ve teknolojide kadın sayısını arttırarak kadınları istihdama ve üretime kazandırmayı amaçlıyor.

 

Fiba Perakende İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Tanyeri, Türkiye için böylesine önemli bir projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Wtech’in geliştirdiği bu proje, tüm dünyada her gün ilerleme kaydeden teknolojide uzman ve yetkin insan kaynağını artırmayı hedefliyor ve bu alanda kadınlara fırsat eşitliği sağlıyor. Donanımlı insan kaynağı oluşturulması, sağlanan imkanlarla tersine göçü teşvik etmesi ve ülkemizin bu alanda yetişmiş insan gücüyle dünyanın lider ülkeleri arasında yer alması en büyük ideallerimizden bir tanesi. Bu değerli projenin destekçileri arasında, Fiba Perakende olarak yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

 

“Birlikte Güçlüyüz” söylemiyle Türkiye’nin önde gelen 69 markasını bu proje ile tek çatı altında toplayan Wtech, proje kapsamında ücretsiz olarak Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Python ile Yapay Zeka, Robotik Süreç Otomasyonu, Süreç Analisti ve Siber Güvenlik alanlarında eğitim programları sunacak ve destekleyici kurumlar ise IQ, EQ ve CQ alanlarında mentorluk desteği verecek. Program sonunda öğrenciler akıllı dijital sertifikalarını alarak, kendilerini destekleyen kurumlarla iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacak.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR