SON DAKİKA
Ticaret ve alışveriş Pazar 29 Eylül 2024 09:46

ETKİLEŞİMLİ MOBİL VİDEO REKLAMLAR SATIN ALMA EĞİLİMİNİ ARTTIRIYOR

Digital Turbine, King's Business School, Bayes Business School (City, University of London) ve Vrije Universiteit Amsterdam araştırmacılarıyla işbirliği içinde, "Etkileşimli Mobil Video Reklamlar Rehberi" raporunu yayınladığını duyurdu.

Etkileşimli Mobil Video Reklamlar Satın Alma Eğilimini Arttırıyor

Bu rapor, mobil video reklamlardaki etkileşimli unsurların marka tercihlerini artırma ve tüketici etkileşimini güçlendirme üzerindeki önemli etkisini vurguluyor. Raporda, Otomotiv, Tüketici Ürünleri, Eğlence, Perakende, Teknoloji ve Hızlı Servis Restoranları (QSR) dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki 250 mobil reklam kampanyası analiz edildi ve yaklaşık 270.000 tüketici ile anket yapıldı.

Ana Bulgular:

Rapor, marka tercihlerini artırmaya katkıda bulunan üç temel etkileşim türünü tanımlıyor:

Göz Atma (BROWSE):

Kullanıcıların bilgiye kendileri ulaşmasını sağlar (hotspotlar veya galeriler yoluyla).

Büyük miktarda ürün, özellik veya diğer bilgileri görüntülemek için yararlıdır.

Ortalama olarak marka tercihlerini %31,5 oranında artırır.

Özellikle Teknoloji, Perakende ve Eğlence sektörlerinde etkilidir.

Modelleme (SAMPLE):

Ürünlerle görsel etkileşim yolları sunarak mağaza içi etkileşimleri canlandırır.

Tüketicilerin ürünlerin sanal olarak görmesine olanak tanır.

Ortalama olarak marka tercihlerini %29,6 oranında arttırmaktadır

Hızlı Servis Restoranları, Tüketici Ürünleri ve Otomotiv kategorilerinde oldukça etkilidir.

Oyunlaştırma (PLAY):

Markaları oyun ortamlarına entegre ederek duygusal bağlar oluşturur.

Marka ile ilişkili bir oyun yaratır.

Ortalama olarak marka tercihlerini %36,6 oranında artırır.

En çok Eğlence, Teknoloji ve Perakende sektörlerinde etkili olur.

Araştırma Metodolojisi

Çalışma, Digital Turbine ile Bayes Business School'dan Dr. Yusuf Öç, King's Business School'dan Profesör Kirk Plangger ve Dr. Stefan Bernritter ve Vrije Universiteit Amsterdam'dan Profesör Francesca Sotgiu arasında bir işbirliği ile gerçekleştirildi.

Araştırma ekibi, bir mobil oyun uygulaması içinde 250 mobil video reklam kampanyasını analiz ederek yaklaşık 270.000 tüketiciyi dahil etti. Bu tüketicilerden 156.000'i, "göz atma", "modelleme" veya "oyunlaştırma" etkileşim unsurlarını içeren bir mobil reklamla karşılaştı. Reklam sonrası, Nielsen Araştırma Şirketi tarafından yapılan bir ankette tüketicilere bir sonraki satın almayı düşündükleri markayı seçmeleri istendi. Sonuçlar, "Oyunlaştırma" etkileşim unsurunun en etkili olduğu ve marka tercih niyetinde önemli bir artış gösterdi.

Bayes Business School’dan Yusuf Oc, "Günlük olarak birçok reklamla karşılaştığımız için çoğunu hatırlamak imkansız," dedi. "Uygulama içi mobil reklamlar, marka mesajlarını bir oyun veya etkileşimli deneyime zekice entegre eder ve böylece ana hedef kitlelerin uzun vadeli hafızasında yer eder."

Raporun Diğer Öne Çıkan Noktaları

Yukarıdaki ana bulgulara ek olarak, rapor:

Göz Atma, Modelleme ve Oyunlaştırma unsurlarının yaygın uygulama örneklerini gösteriyor.

Her sektör için en etkili etkileşim unsurunu ortaya koyuyor.

6 farklı sektörde en iyi etkileşimli kampanyaları ön plana çıkarıyor.

Digital Turbine EMEA ve LATAM Genel Müdürü Yeşim Öztekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Mobil dünya hızla gelişirken, markaların tüketicilerle daha derin bağlar kurma fırsatı doğuyor. Özellikle mobil oyunlar gibi kullanıcıların aktif katılım sağladığı ortamlarda, etkileşimler yoluyla markalar, tüketicilerle uzun süre akılda kalacak anlamlı ve gerçek bağlar kurabiliyor," dedi.

Digital Turbine Pazarlama Müdürü Greg Wester ise, "Video reklamcılığının geleceği tüketicilerin elinde ve etkileşim, onların markalarla anlamlı ve akılda kalıcı şekilde iletişime geçmesini sağlıyor," dedi. "İster adrenalin dolu oyunlarla, ister görsel olarak güçlü modellemelerle, ister sürükleyici gezinme deneyimleriyle olsun, etkileşim markaların tüketicilerle olan ilişkilerini güçlendirmelerine olanak tanıyor. Özellikle oyuncuların zaten aktif katılım sağladığı mobil oyunlarda, markalar izleyicileriyle daha derin bir bağ kurma fırsatına sahip." Olduğunun altını çizdi.