Dolar $
32.37
%0 0
Euro €
34.75
%0.09 0.03
Sterlin £
40.7
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
3918.69
%0.04 1.43
SON DAKİKA
Savunma Çarşamba 24 Ocak 2024 19:55

ETİYOPYA'YA AKINCI TİHA TESLİMATI

Etiyopya'ya Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'lardan sonra AKINCI TİHA teslimatı gerçekleşti

Etiyopya'ya AKINCI TİHA teslimatı

Etiyopya’ya AKINCI TİHA teslimatı gerçekleşti. Yapılan teslimatta AKINCI TİHA ile birlikte ROKETSAN tarafından S/İHA’larda kullanılması amacıyla geliştirilen MAM serisi mühimmatlar da yer aldı. Bu teslimatta kaç adet Bayraktar AKINCI TİHA’nın yer aldığına dair bir bilgi mevcut değil.

Ayrıca bu teslimatla birlikte 2 adet Rus yapımı Su-30MK/K savaş uçaklarının da Etiyopya Hava Kuvvetleri’ne teslim edildiği görülüyor. Bu uçakların ilk başta Hindistan için üretildiği fakat sonrasında Hindistan’ın bu uçakları tedarik etmekten vazgeçtiği iddia ediliyor.

Etiyopya için üretilen AKINCI TİHA en son Kasım 2023’te Selçuk Bayraktar tarafından paylaşılan Bayraktar TB3 SİHA’nın 6. test uçuşu videosunda görüntülenmişti. Bahse konu AKINCI TİHA, S40 kuyruk numarası ile görülmekte. Bu bağlamda Baykar, Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 8 ülke ile ihracat anlaşması imzalandığını açıklamıştı.

Etiyopya halihazırda Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA’ları aktif bir şekilde kullanıyor. Bu SİHA’lar özellikle Etiyopya’nın iç meselesi olan Tigray Meselesi’nde büyük rol oynamış ve Etiyopya için başarı sağlamıştı. Kullanıldığı coğrafyalarda adını söz ettirmeyi başaran TB2’ler Afrika’da başta Libya, Etiyopya, Mali ve Burkina Faso’da dikkat çeken operasyonlarda kullanılması diğer Afrika ülkelerin de sisteme ilgisini çekmesine yardımcı oluyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR