Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Gastronomi Perşembe 25 Temmuz 2024 10:00

ETİN UZMANI DANET'TEN YAZ İÇİN MUHAFAZA VE PİŞİRME ÖNERİLERİ

Yaz aylarında et ve et ürünlerini güvenle tüketmek için dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Türkiye'de et denince akla gelen ilk markalardan DANET, etin doğru saklanması ve pişirilmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaşıyor. Sıcak havalarda etlerin bozulmasını önlemek ve besin değerini korumak için soğuk zincirin korunmasından doğru pişirme yöntemlerine kadar her detay önemli. DANET uzmanlarının önerileriyle sofralarınızda sağlıklı ve lezzetli et ürünlerine yer açın.

Etin uzmanı DANET'ten yaz için muhafaza ve pişirme önerileri

Et ve et ürünleri sektörünün yüzde 100 yerli markası DANET, sıcak yaz günlerinde etlerin nasıl muhafaza edilmesi ve pişirilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaşıyor. DANET, yüksek kalite standartlarıyla ürettiği et ve et ürünlerinin, besin değerini kaybetmeden ve bozulmadan nasıl saklanması gerektiğini vurguluyor. Soğuk zincirin korunması, uygun pişirme yöntemlerinin kullanılması ve doğru saklama koşullarıyla sofralarınıza lezzetli et ürünleri getiren DANET, bu yaz da güvenilir tercihiniz olmaya devam ediyor.

Soğuk zincirin korunması kritik önem taşıyor

Et ve et ürünleri, sıcak havalarda bozulmaya çok yatkındır. DANET'in Kalite Güvence Yöneticisi, Veteriner Hekim Furkan Sungur Uluçay, "Et ve et ürünlerini yaz aylarında muhafaza ederken soğuk zincirin korunması çok kritik. Yani ürünlerin üretimden itibaren sevkiyat, depolama, mağazada sergilenme aşamalarından müşterilerin buzdolabına ulaşana kadar olan yolculuğunda sürekli düşük ısıda tutulması gerekmektedir. Soğuk zincirin kırılması, etlerin kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Marketten ya da kasaptan alınan etler, en kısa sürede buzdolabına yerleştirilmelidir. Taşıma sırasında da soğuk tutan çantalar kullanarak etlerin soğuk kalması ve güvenle taşınması sağlanabilir" diyerek bu konuda uyarıda bulunuyor.

Piknik ve mangal keyfi

Yaz aylarında piknik ve mangal yapmak Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Ancak, piknik alanına götürülen etlerin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerekir. Et ve et ürünlerini buzdolabından en son çıkartarak, soğuk tutan çantalarda ve buz kasetleriyle taşımak gerekir. Piknik alanında etlerin uzun süre sıcakta beklemesi önlenmeli ve kısa sürede pişirilmelidir. Özellikle kıyma ve köfte gibi ürünler, bakterilerin hızla üreyebileceği ortamlardır. Bu nedenle iyi pişirilmesi ve içinin çiğ kalmaması önemlidir.

Pişirme tekniklerine dikkat!

DANET Kalite Güvence Yöneticisi Veteriner Hekim Furkan Sungur Uluçay, etlerin doğru pişirilmesinin hem lezzet hem de besin değeri açısından önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yaz aylarında yağda kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Mangal yaparken etin yüksek ısıya, ateşle direk temasa maruz kalıp yanmasının önüne geçilmeli, yanan kısımlar tüketilmemelidir. Yanlış pişirme teknikleri, etin besin değerinin kaybolmasına ve sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.

Dondurma ve çözülme ipuçları

DANET’in verdiği bilgilere göre dondurulmuş et ürünleri -18°C’de muhafaza edilmelidir. Çözülen etlerin tekrar dondurulmaması ve kısa sürede tüketilmesi, tüketicilerin önem vermeleri gereken bir konudur. Etlerin kullanım amacına göre porsiyonlanarak dondurulması, çözüldüğünde israfı önleyecektir.

Et ve et ürünlerinin güvenle tüketilmesi için DANET'in sunduğu bu önemli ipuçları, yaz aylarında sağlıklı ve lezzetli sofralar kurmanıza yardımcı olacak.

#DANET #EtÜrünleri #EtŞarküteri #EtSaklama #EtPisirme #DonmusEt

DANET sosyal medya hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR