2013 yılından bu yana aralıksız olarak lezzet noktasında önemli Ar-Ge ve
Ür-Ge çalışmaları gerçekleştiren Eriş, 2023 yılında Türkiye’nin noodle
üzerine çalışan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek Ar-
Ge Merkezini kurdu. Doktora, yüksek lisans ve lisans eğitimine sahip 22
kişilik bir araştırma ekibinden oluşan Eriş Ar-Ge Merkezi, birçok
üniversite ile sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Ar-Ge projeleri
yürütürken, Türkiye’nin ilk ve tek probiyotikli noodle ürününü Yıldız
Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) iş birliği ile
geliştirdi.
Cirosunun yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayıran Eriş’in inovasyon
çalışmaları kapsamında piyasaya sürdüğü yeni fonksiyonel ürünü bağışıklık
sistemini destekliyor ve sindirim sisteminin düzenlenmesine fayda
sağlıyor. Koruyucu, tatlandırıcı, renklendirici ve MSG gibi lezzet artırıcılar
içermeyen Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle, aynı zamanda B1,
B3, B6, B12 vitaminlerinin etkisi ile yorgunluğun ve bitkinliğin
azaltılmasına ve günlük B vitamini ihtiyacımızın yüzde 15’inin
giderilmesine yardımcı oluyor.
Noodle sektörünün gelişmesi için önemli bir adım
Noodle’ın ülkemizde özellikle 7-35 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı
büyüyen gıda kategorilerinden biri haline geldiğini belirten Eriş Yönetim
Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Eriş, Türkiye’nin 480 milyon porsiyon noodle
tüketimi ile dünya sıralamasında 23’üncü sırada yer aldığını bildirdi.
Ülkemizde yaklaşık 4 milyar TL’lik hacmi bulunan pazarın her geçen gün
büyüme kaydettiğine de dikkat çeken Dr. Abdullah Eriş, “Eriş olarak
noodle pazarına sağlıklı ve yenilikçi ürünler sunmak amacıyla sürekli araştırma çalışmaları içindeyiz. Bu kapsamda 2023 yılında Türkiye’nin
noodle üzerinde çalışan ilk ve tek Ar-Ge merkezini kurduk. Ar-Ge
çalışmalarımızda yeni nesil fonksiyonel noodle ürünleri geliştirmeyi temel
hedef aldık. Bu hedefimiz doğrultusunda geliştirdiğimiz ‘Vitamin Destekli
NUDO Probiyotikli Noodle’ Türkiye’nin ilk ve tek fonksiyonel noodle
ürünüdür. Gıda alanında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında
gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın, noodle sektörünün büyümesi ve
gelişmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle
gençler tarafından çokça tercih edilen noodle’ı insan sağlığını destekleyen,
besleyici, fonksiyonel ve güvenilir bir gıda ürünü haline getirdik" şeklinde
konuştu.
Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı noodle’ın öncüsü olmak
Gıda sektöründe yenilikçi ürünleri ile ön plana çıktıklarını belirten Dr.
Abdullah Eriş, noodle pazarında lezzet arttırıcı, koruyucu ve renklendirici
içermeyen ürünlerle farklılaşan, sağlıklı, kaliteli ve hijyen odaklı bir marka
olduklarından söz etti. Noodle üretimin her aşamasında kaliteye ve gıda
güvenliğine önem veren Eriş’in tüm ürünlerinin kalite belgeleri ve
sertifikalarına sahip olduğuna dikkat çeken Dr. Abdullah Eriş: “Ciddi bir
yatırım ve liyakatli insan kaynağına sahip Eriş Ar-Ge merkezinin temel
görevi; sağlıklı, hijyenik, kaliteli ve helal niteliklere sahip ürünler
geliştirmek. Bu doğrultuda üretim aşamasında kullandığımız tüm
hammaddeler bu kriterlere göre seçilirken, üretim süreçlerimiz ve
depolama prosedürlerimiz de bu ilkeler ve bilimsel disiplinler
doğrultusunda dizayn edildi. Tesislerimiz gıda güvenliği noktasında en üst
otorite olarak kabul edilen BRCGS belgesi ne sahip olmakla beraber tüm
ISO kalite sistem belgelerine de sahibiz” dedi.