Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cuma 26 Mart 2021 16:25

EKSİK VE SAHTE İŞLER İMAJIMIZI ZEDELİYOR

Pandemi ile birlikte gayrimenkul fırsatçılarının sayısı arttı. Kurdukları bir masa bir sandalye şirketlerle gayrimenkul satışı yapan firmaların sayısındaki artış, Türkiye'nin de yurtdışındaki itibarını etkilemeye başladı.

Eksik ve sahte işler imajımızı zedeliyor

Geçtiğimiz günlerde Milli Emlak’a ait araziyi bir işadamına satmaya çalışmasıyla gündem olan bu konuda uyarı yine sektörün önde gelen firmalarından geldi. Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Projeler güven duygusu temelli olmalı. Çünkü bizler bir insana bir daire satıp çekilmiyoruz. Birçok müşterimiz, bizimle ticaret yapmış insanların fikirleriyle görüşmeye geliyor” dedi. Geçtiğimiz yıl Körfez ülkelerinin Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları tarafından bu konuda uyarılmalarının benzer noktalar olduğunu dikkat çeken Ergüven, gayrimenkul sektöründeki yasal boşluklar sebebiyle ortaya çıkan haksızlıklar, inşaat firmalarının kendi çıkarları doğrultusunda müşteriyi eksik bilgilendirmesi veya yanlış yönlendirmesi konusunda alıcıları uyardı. Ergüven, “Bu haksızlıklara uğramamak için yapılması gereken en doğru adımın güvenilir, geçmişi olan bir gayrimenkul firmasına gidilmesi veya gayrimenkul danışmanlığı firmasına danışılması” diye konuştu. 

Lisanslı şirketlerle çalışın

Ergüven, “Bizim en büyük reklamcımız, müşterilerimiz. Olumsuz durumlar imajımızı da etkiliyor. Lisansı, belgesi olmayan firmalarla çalışmayın. Ekonomik olsun diye düşünen müşteriler şunu bilmeli, en ucuzu düşünen iki defa ödeyebiliyor” dedi. Bu ve benzeri sorunlarla karşılaşılmaması adına güvenilir bir gayrimenkul aracı firmasına danışılmasının en güvenli çözüm olduğunu belirten Ergüven, “Mutlaka yetkili, lisanslı bir aracı firmaya danışmalısınız. Ben müşterilerime şunu tavsiye ediyorum burada: Bir firmayla çalışacaksanız bu firma kaç yıldır bu işi yapıyor, kaç daire teslim etmiş, bu gibi etkenlere bakılması gerekir. Biz inşaat firmalarının 10 yıldır 3 aşağı 5 yukarı hangisinin ne kadar sürede bitirebileceğini, hangisinin daha güçlü olduğunu, hangisinin bu konularda daha hassas olduğunu çok iyi biliyoruz. Bence müşterinin asıl dikkat etmesi gereken konular bu. Yani işin uzmanı olan kişilerle çalışmaları lazım. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR