SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 27 Nisan 2026 02:21

EFOR GLOBAL MADENCİLİK 7 SAHA İÇİN ARAMA RUHSATI ALDI

Efor Yatırım Sanayi Ticaret A.Ş., bağlı ortaklıkları üzerinden yürüttüğü madencilik faaliyetlerinde önemli bir eşiği daha geride bıraktı.

Efor Global Madencilik 7 saha için arama ruhsatı aldı

Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı olan Efor Global Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılan 4. grup maden sahası ruhsat müracaatları, ilgili otoritelerce onaylanarak resmiyet kazandı.

5 İL VE 7 STRATEJİK SAHA

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; Gümüşhane (Şiran), Adıyaman (Gölbaşı), Sivas (Zara), Siirt (Eruh) ve Diyarbakır (Ergani) illerinde bulunan toplam 7 adet 4. grup maden sahası için hazırlanan arama ruhsat projeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından detaylı incelemeye tabi tutuldu. Yapılan incelemeler sonucunda projelerin uygun bulunarak kabul edildiği bildirildi.

SAHA ÇALIŞMALARI İÇİN YASAL SÜREÇ TAMAMLANDI

Arama ruhsatlarının MAPEG tarafından onaylanmasıyla birlikte, söz konusu bölgelerde maden kaynaklarının tespitine yönelik fiziki arama faaliyetlerinin yürütülmesi için gereken yasal zemin tamamlanmış oldu. Şirket, bu aşamadan itibaren planlanan iş takvimi çerçevesinde sahalardaki teknik çalışmalarını hızlandıracak.