SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
Ticaret ve alışveriş Cuma 25 Ekim 2024 14:35

"E-TİCARET YENİ FIRSATLAR OLUŞTURMASI ADINA ÇOK KIYMETLİ"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, e-ticaretin pazarlama dinamikleri ve lojistik boyutunun çok farklı olduğunu belirterek, "E-ticaret, uçtan uca çok geniş bir dünyayı oluşturan, çok geniş bir ekosistemin ortasında duran çok kritik bir sektör. Yeni fırsatlar oluşturması adına da çok kıymetli." dedi.

"E-ticaret yeni fırsatlar oluşturması adına çok kıymetli"

TürkMedya'nın düzenlediği e-Ticaret ve Perakende Zirvesi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla İstanbul Finans Ofisi Ziraat Kuleleri Oditoryumu'nda gerçekleştirildi.

Burak Dağlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada bazı dönüşümlerin gerçekleştiğini ve bu dönüşümlerin şirketlerin, bireylerin ve ülkelerin rekabetçiliğini etkilediğini belirterek, sürdürülebilirliğin bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Dünyadaki tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiğini belirten Dağlıoğlu, özellikle salgın sonrasındaki dönemde uluslararası yatırımlarda e-ticaret şirketleri ve teknoloji girişimlerinin sürükleyici bir faktör olduğunu söyledi.

Dağlıoğlu, e ticaretin pazarlama dinamikleri ve lojistik boyutunun çok farklı olduğunu dile getirerek, "Yani aslında uçtan uca çok geniş bir dünyayı oluşturan, çok geniş bir ekosistemin ortasında duran çok kritik bir sektör. Yeni fırsatlar oluşturması adına da çok kıymetli." diye konuştu.

Önemli bir e-ticaret platformuna yakın zamanda bir uluslararası yatırım iş birliğinin tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Dağlıoğlu, "1,1 milyar dolar civarı bir yatırımdan bahsediyoruz. Tek bir işlemde bu kadar büyük bir hacim oluşturması adına da çok kıymetli bir sektör." dedi.

ABONE OL
sabancı detay