Dolar $
32.69
%-0.09 -0.03
Euro €
35.21
%0.46 0.16
Sterlin £
41.44
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
3981.31
%-0.75 -29.68
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Sürdürülebilirlik Salı 25 Haziran 2024 12:38

DÜNYAMIZIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN SANATTA YENİ BİR GELENEK BAŞLATIYOR

Dünyamızın sürdürülebilirliği için geleneklerini 2022 yılında dijital broşür ve konser programı ile değiştiren Olten Filarmoni Orkestrası, farkındalık yaratmaya devam ediyor. Ege Orman Vakfı'na ve TEMA'ya yaptığı fidan bağışları ile şimdiye kadar birçok fidanı doğayla buluşturan Olten Filarmoni Orkestrası, konuk sanatçılara ve orkestra şefine çiçek verme geleneği yerine onlar adına fidan bağışında bulunarak dünyanın daha güzel bir yer olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünyamızın sürdürülebilirliği için sanatta yeni bir gelenek başlatıyor

İklim değişiklikleri, küresel ısınma gibi faktörler yeryüzünün tüm canlılığı ve eko sistemini yakından ilgilendiriyor. Konservatuar mezunu gençlere istihdam sağlamak üzerine kurulan Olten Filarmoni Orkestrası ihtiyaç sahibi öğrenciler için askıda bilet uygulamasının ardından, şimdi de konser sonrası konuk sanatçılara çiçek vermek yerine "Hayat İçin Sanat" sertifikası eşliğinde fidan bağışında bulunuyor. Bu uygulama ile Olten Filarmoni Orkestrası, doğaya ve ormanlarımıza sahip çıkmayı hedefliyor. Orkestra, bu yenilikçi yaklaşımı ile sanat dünyasında farkındalık yaratmaya devam ederek adından söz ettiriyor. Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Olten Filarmoni Orkestrası 5 Haziran Dünya Çevre Günü için 50 fidan bağışlayacak. 

 

SANATLA YEŞEREN UMUTLAR

Olten Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten “Dünyamızı korumak için gelenekleri değiştirdik.  Olten Filarmoni Orkestrası konserlerimizde sanatçılarımız adına fidan bağışında bulunarak hem sanatçılarımıza teşekkür ve takdirlerimizi ifade etmek, hem de genç ormanlara katkı koyarak farkındalık yaratmak istedik” dedi. Ege Orman Vakfı ve TEMA için fidan bağışı ile sanatla farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirten Fatma Olten, “Bu yenilikçi uygulama, yalnızca doğaya katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda sanat ve çevre bilincini bir araya getirerek topluma önemli bir mesaj veriyor. Orkestra şefleri ve konuk sanatçılar, fidan bağışı sertifikalarını alırken, geleceğe bırakılan yeşil bir mirasın parçası olmanın gururunu yaşıyorlar. Bu sebeple her performans, onlarca fidanın daha toprakla buluşması, her alkış ise doğaya yapılan bir katkı demek.” diye belirtti. 

Olten Filarmoni Orkestrası konser sonrası orkestra şefine ve konuk sanatçılara sahnede çiçek yerine "Hayat İçin Sanat" sertifikasını sunarak bu girişimi ile çevreye duyarlılığın ve sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekiyor. Orkestra, doğaya kazandırılan bu fidanlarla hem çevre bilincini yaygınlaştırmayı hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.

ABONE OL