Dolar $
32.59
%0.18 0.06
Euro €
34.8
%0.11 0.03
Sterlin £
40.33
%-0.69 -0.28
Çeyrek Altın
4098.69
%0.77 30.99
SON DAKİKA
Gastronomi Cumartesi 14 Mart 2020 02:31

DONDURMACILAR BULUŞTU!..

Yeni nesil dondurmacılık sektörünün öncüsü Serez Dondurmacısı ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Dondurmacılar Buluşması'nda, Türkiye'nin butik üretim yapan dondurmacıları bir araya geldi. Sektörün önde gelen firmalarının katıldığı 2. Dondurmacılar Buluşması'nda; dünyadaki dondurma sektörünün durumu, yaz – kış ciroları, ortalama yıllık kişi başı dondurma tüketimi konularının yanı sıra ülkemizde dondurma tüketimindeki mevsimsellik algısının kırılması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Dondurmacılar buluştu!..

Gurme dondurmalarıyla sektöre yeni bir soluk getiren Serez Dondurmacısı ev sahipliğinde ilki 2019 yılında gerçekleştirilen Dondurmacılar Buluşması, bu yıl çok daha yoğun bir ilgi gördü. 10 Mart tarihinde İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirilen 2. Dondurmacılar Buluşması’na, butik üretim yapan dondurma firmalarından ve dondurma sektörüne yönelik ürünler geliştiren firmalardan 100’ün üzerinde temsilci katılım sağladı.

Türkiye için “doğru dondurma” üretme misyonuyla yol alan Serez Dondurmacısı önderliğinde gerçekleştirilen 2. Dondurmacılar Buluşması’nda bir araya gelen sektör temsilcileri, dünyada dondurma sektörünün durumu, yaz – kış ciroları ve ortalama yıllık kişi başı dondurma tüketimi verilerini inceleyerek ülkemizdeki dondurma tüketimini etkileyen mevsimsellik algısının kırılması konusunu masaya yatırdı. Bu algıyı yıkmak için neler yapılabileceğini çalıştay gruplarında tartışan dondurmacılar, önümüzdeki kış dönemi için yol haritası belirledi.

Dünyada kış döneminde en az dondurma tüketen ülkeler arasındayız

Dünya ülkelerindeki ve Türkiye’deki butik dondurmacıların yaz ve kış cirolarını kıyaslayan Serez Dondurmacısı Kurucusu Serdar Kemahlı, “Ülkemizdeki butik dondurmacıların yaz cirosu yıllık cironun yüzde 95’ini kapsarken, kış cirosu ise sadece yüzde 5 olarak gerçekleşiyor. Avrupa ülkelerinde dondurmacılar yaklaşık olarak yazın yüzde 72, kışın yüzde 28 ciro yaparken, Amerika ve Avustralya’da dondurmacıların yaz döneminde cirosu yüzde 68, kışın döneminde ise yüzde 32 olarak gerçekleşiyor” diye konuştu.

Yeni Zelanda ve Avustralya’nın kişi başı dondurma tüketimi Türkiye’nin 9 katı

Dünyada ortalama kişi başı yıllık dondurma tüketiminde ilk sırayı Yeni Zelanda alırken onu Amerika, Avustralya, Finlandiya, İsveç ve Kanada’nın takip ettiğini belirten Kemahlı, “Yeni Zelanda ve Avustralya’da Türkiye’nin yaklaşık 9 katı kadar dondurma tüketiliyor. Komşumuz Yunanistan’ın dondurma tüketimi ise Türkiye’nin yaklaşık olarak iki katı” dedi.

“Türkiye’nin dondurma tüketimindeki mevsimsellik algısını kıracağız”

Türkiye, Avrupa, Amerika ve Avustralya arasındaki yaz – kış dondurma tüketimi verilerini yorumlayan Serez Dondurmacısı Kurucusu Serdar Kemahlı, ülkemizde yaz ile kış dönemi arasında dondurma tüketimi açısından çok yüksek fark olduğunu ve bu durumun Türk tüketicilerinin mevsimsellik algısından kaynaklandığını ifade etti. Kemahlı, “Dondurma üretiminde kullanılan her bir malzemeyi titizlikle teste tabi tutarak temin eden, kalite belgelerine sahip olan, bünyesinde tam zamanlı gıda mühendisi bulunan, taze üretim yapan, hijyenik, güvenilir, şeffaf bir yönetim anlayışıyla üretim gerçekleştiren markaların ürettiği dondurmalar doğru dondurmadır. İçerisinde bulunan besin değerleri sayesinde sağlıklı, besleyici, lezzetli ve enerji veren bu dondurmalar sadece yazın değil kış döneminde de gönül rahatlığıyla tüketilebilir. 2. Dondurmacılar Buluşması’nın öncelikli gündem maddelerinin başında tüketiciler nezdinde dondurmanın mevsimsellik algısını kırma konusu geliyor. Tüm bu kriterleri sağlayan ve müşteri ilişkileri güçlü olan yeni nesil dondurmacılık anlayışının Türkiye’deki öncüsü olarak yer aldığımız platformlarda bu konunun altını çizmeye devam edeceğiz. Ayrıca kış dönemine özel olarak yine dondurma malzemelerinden üretilen, keyifle tüketilebilecek sağlıklı, besleyici, lezzetli yeni ürünlerle ürün gamımızı geliştirerek tüketicilerin kışın da dondurma dükkanlarına gelmelerini sağlamak hedefiyle çalışmalarımızı artan bir ivmeyle sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Salih Seçkin Sevinç “Kış ve dondurma” konusuna dikkat çekti

2. Dondurmacılar Buluşması’nda, Türkiye’nin önde gelen yeme-içme kültürü Harbiyiyorum sitesinin kurucusu Salih Seçkin Sevinç, “Kış ve dondurma” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında kaliteli malzemelerle hijyenik bir ortamda, şeffaf üretim anlayışıyla yol alan butik dondurmacıların Türk dondurma sektörü için büyük önem taşıdıklarını belirten Sevinç, tüketicilerin üretim kriterlerine uyarak doğru dondurma üreten dondurmacılardan yaz – kış güvenle sağlıklı dondurmalar tüketebileceklerini vurguladı.

Serez Dondurmacısı ev sahipliğinde düzenlenen ve Aromitalia Türkiye, Buzkap Soğutma, Turkcone, Sevel ve Valmar Türkiye sponsorluğunda hayata geçirilen 2. Dondurmacılar Buluşması’na; A&D Özkaymak Dondurmaları, Ambarlı Roma Dondurma, Asko Roma Dondurma, Bahar Dondurma, Bitez Dondurma, Bu&Bu Dondurma, Cafe Şölen, Caffe La Scala, Dondurmacci, Dondurmino, Ella Çikolata, Elmalı Konak Dondurma, Fadima Tadım Dondurma, Galata Dondurma, Girandola, Hakan Dondurma, Halim Usta Dondurma, İmren Alaçatı Tatlıcısı, Lipa Dondurma, Lulu, Meto Dondurma, Mirita Dondurma, Orkide Dondurma, Öz Serbesler Dondurma, Pendik Roma Dondurma, Pioppo, Pukka İstanbul, Rumeli Pastanesi, Uğur Dondurma, Vardarlı Dondurma, Vero, Vıtavıen, Yaşar Usta Dondurma, Yayla Roma Dondurma, Yeşilköy Roma Dondurma firmalarından yetkililer katıldı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR