SON DAKİKA
Gastronomi Çarşamba 25 Eylül 2024 02:45

"DOĞAYA SAYGI, SOFRADA BAŞLAR" PROJESİ!

Evdeki her detaya değer katan Evidea, şimdi mutfaklardan doğaya uzanan yeni bir adımla karşınızda! Artan yemeklerinizi güvenle saklamanın ve taşınabilir hale getirmenin en pratik yolunu sunan Evidea, israfı azaltmak amacıyla kullanım sunan özel yiyecek kaplarıyla ''Doğaya saygı, sofrada başlar'' diyerek yeni projesini tanıtıyor.

Evidea, sürdürülebilir bir gelecek için ‘’Doğaya Saygı Sofrada Başlar’’ projesini hayata geçirme amaçlarının başında israfa dikkat çekerek farkındalık oluşturmak olduğunu belirtiyor.

Evidea mağazalarında yer alacak taşınabilir yiyecek kapları, hem restoranlarda artan yiyeceklerin atılmasını önlemeyi amaçlıyor hem de sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekliyor. Bu kaplar sayesinde yemeklerinizi kolayca paketleyip yanınıza alabilir ve artan yiyecekleri çöpe atmak yerine daha sonraki öğünlerinizde değerlendirebilirsiniz. Bir kap yemeği değerlendirmenin akıllıca bir tasarruf olduğunu savunan marka, bu projesiyle tüketicilerini her adımda doğaya katkıda bulunmaya davet ediyor.

Yemek İsrafına Son Verin, Doğaya Saygı Gösterin

Her yıl dünya genelinde 1.3 milyon ton gıda çöpe atılıyor ve bu durum hem ekonomik hem de ekolojik açıdan büyük bir kayıp yaratıyor. Evidea, “Doğaya Saygı, Sofrada Başlar” projesi ile bu kaybı en aza indirmek için farkındalık oluşturmak istiyor. Proje kapsamında sunulan yiyecek taşıma kapları, özellikle restoranlarda tüketilmeyen yiyeceklerin eve götürülmesini teşvik ediyor. Kapların pratik kullanımı sayesinde, israfın önlenmesine katkı sağlarken, sağlıklı yiyeceklerinizi her zaman yanınızda taşıma imkânı sunuluyor.

Yemeğinizi Sevgiyle Paketleyin

Evidea, “Yemeğinizi Sevgiyle Paketleyin" sloganıyla başlattığı bu projede bireyleri ve toplumu daha bilinçli tüketim alışkanlıklarına yönlendirmeyi hedefliyor. Restoranlarda yemeklerinizi bitiremediğinizde, yanınızda taşıyabileceğiniz Evidea yiyecek kaplarıyla kalan yemekleri eve götürerek israfı önleyebilirsiniz.

Evidea Pazarlama Direktörü Sevde Yıldırım Gezer: Bizim İçin Küçük, Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Büyük Adımlar

Evidea Pazarlama Direktörü Sevde Yıldırım Gezer: “Doğaya Saygı, Sofrada Başlar” projesi ile amacımız sadece yiyecek israfını azaltmak değil, aynı zamanda toplumda “Sürdürülebilir Yiyecek Taşıma Çemberi” oluşturarak bir farkındalık yaratmak. Bu proje çerçevesinde, yiyecek kapları kullanımı gibi küçük ama etkili adımlarla, bireylerin alışkanlıklarını değiştirerek çevreye duyarlı seçimler yapmalarını teşvik ediyoruz. Projemiz, evdeki günlük yaşamda gerçekleştirilecek basit değişikliklerle daha geniş bir çevresel etki yaratmayı hedefliyor. Evidea olarak, bu tür kolektif bilinçlenme hareketlerinin daha sürdürülebilir bir geleceğe giden yolda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.” diyor.