Dolar $
32.3
%-0.09 -0.03
Euro €
34.82
%0 0
Sterlin £
40.62
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
3928.36
%0.41 15.73
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Turizm Pazar 28 Nisan 2024 07:00

DOĞA OTELLERİNE TALEP YÜZDE 116 ARTTI

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planları hızlanırken bungalov ve doğa otellerine talebin arttığı görülüyor. Türkiye'nin lider seyahat platformu Enuygun.com'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi. En çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Doğa otelleri gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Türkiye’nin lider seyahat platformu ENUYGUN’un verileri havaların ısınmaya başladığı mart ayı itibarıyla doğa otellerine olan talebin bir önceki döneme göre yüzde 116 arttığını gösteriyor. 

Söz konusu artışı değerlendiren ENUYGUN Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, ‘Günümüzde şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahat severler doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneliyor. Yani bu konseptteki oteller hafta sonu ve resmi tatiller için akla gelen ilk seçeneklerden biri oluyor. Bu durum da konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.’ dedi. 

Ferhat Uyanık, ’Doğa otellerinin daha uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşünüyorum. Çünkü artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahat severler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.’

Ülkemizde Sapanca, Ağva, Olimpos ve Fethiye gibi yerlerde başarılı doğa otellerinin olduğunu belirten Ferhat Uyanık, yakın zamanda bu otellerden birinde kalmak isteyenlere ENUYGUN üzerinden yapacakları otel rezervasyonlarında OTEL2024 koduyla 8.000 TL’ye varan anında indirimden yararlanabileceklerini hatırlattı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR