Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Sürdürülebilirlik Cuma 21 Haziran 2024 18:28

DİVAN GRUBU, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU'NU YAYIMLADI

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonu kapsamında çalışmalarını sürdüren Divan Grubu, "Her paydaşa saygı" temasıyla bu yıl ikincisini hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Divan Grubu raporda, kurumsal kültürünün temellerini oluşturan ve her alanda en iyiyi korumayı, üretmeyi, paylaşmayı bir ilke olarak benimsediğini; gezegene, paydaşlarına, misafir ve çalışanlarına dört ana başlıkta sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve hedeflerini paylaştı. Sürdürülebilirlik Raporu'nda ayrıca 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefinden de bahsediyor.

Divan Grubu, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

“Sadece En İyi” ilkesi ile yola çıkan ve misafirlerine daima kusursuz bir hizmet sağlamayı ilke edinen Divan Grubu, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla sürdürülebilirliği; stratejisinin, değerlerinin ve iş modellerinin merkezine yerleştirerek çevre, toplum ve ekonomi için değer yaratmayı hedefliyor. Divan Grubu bu vizyon kapsamında, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ve gelecek dönem hedeflerini paylaştığı 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu “Her Paydaşa Saygılıyız, Geleceğe Hazırız” temasıyla yayımladı. Sürdürülebilirlik Raporu’nda Divan Grubu; her alanda en iyiyi korumayı, üretmeyi, paylaşmayı bir ilke olarak benimsediği; gezegene, paydaşlarına, misafir ve çalışanlarına dört ana başlıkta sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve hedeflerini paylaştı.

 

Divan Grubu CEO’su Murat Tomruk Sürdürülebilirlik Raporu’yla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Divan Grubu olarak, 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri içeren Sürdürülebilirlik Raporumuzu sizlerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz. Raporda, Grubumuzun sürdürülebilirlik alanındaki etkilerini ve fırsatlarını, GRI Standartları’na uygun bir şekilde ve şeffaflıkla paydaşlarımıza sunmayı amaçlıyoruz. Bu raporda, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne yönelik kaydettiğimiz ilerlemelerin yanı sıra Dünya Ekonomik Forumunun Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri’ne uyumlu gelişmelerimize de yer verdik. Raporun hazırlanma sürecinde, ilgili verilerin toplanıp analiz edilmesi, Divan Sürdürülebilirlik Komitesi önderliğinde ve ilgili departmanların katkılarıyla gerçekleştirildi. Bu süreç boyunca SUCSR Kurumsal Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’ndan destek aldık.

 

“Her Paydaşa Saygı" ilkesiyle yürüttüğümüz çalışmalarımız, elde ettiğimiz kayda değer başarıların temelini oluşturdu”

Murat Tomruk: “Bugün Divan olarak, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitlilik temelli gıda ve konaklama kültürünü, çevresel varlıkları koruyan bir üretim yaklaşımı ile sunuyor; insan sağlığına ve onuruna saygı duyarak, nitelikli sosyal gelişim ve ekonomik büyüme ile toplumumuza değer katıyoruz. Sürdürülebilirlik Stratejimizi her alanda hayata geçirme konusundaki kararlı tutumumuz, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefimize katkıda bulunmanın yanı sıra paydaşlarımızla ilişkilerimizi de güçlendiriyor. Geçtiğimiz yıl yayımladığımız ilk sürdürülebilirlik raporumuzda Divan'ın tarihini, bugüne nasıl ulaştığımızı ve insanlar için taşıdığı anlamı ayrıntılı bir şekilde ele almıştık. Bu raporda ise markamızın köklerine ve oluşturduğumuz değerler sistemine dair bir yolculuk yaptık ve Divan'ın ne ifade ettiğini derinlemesine anlatma fırsatı bulduk” dedi.

2023 yılında büyük yatırımlar yaparak, sürdürülebilir bir şekilde büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Tomruk, sözlerine şöyle devam etti: “Bünyesinde bulunduğumuz Koç Topluluğunun "Geleceğe. Birlikte" mottosunu benimseyerek, "Gelecek İçin Divan'dayız" diyerek, sürdürülebilir bir geleceğin inşasına liderlik etme sorumluluğumuzu gururla taşıyoruz. “Her Paydaşa Saygı" ilkesiyle yürüttüğümüz çalışmalarımız, elde ettiğimiz kayda değer başarıların temelini oluşturdu. Bu ilke, insanlarımızı güçlendirme, kültürümüzü zenginleştirme, topluluklarımıza pozitif etkiler sağlama ve daha sürdürülebilir iş birimlerine sahip olmamızda olağanüstü bir etki yarattı. Her adımda, paydaşlarımızın bize verdikleri destek ve önemle, sürdürülebilir başarı yolculuğumuzu birlikte şekillendiriyoruz. Divan olarak, büyümenin doğru şeyi yapmakla içsel bir şekilde bağlantılı olduğuna inanıyoruz.”

 

Kazandığımız bu ödüller bizlere büyük gurur veriyor 

Liderlik kadromuzda cinsiyet dengesini artırma, temsil edilmeyen grupları destekleme, kapsayıcılığı teşvik etme ve insan haklarına saygı gösterme çabalarımızla önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu ilerlemelerin bir kanıtı olarak, Kincentric'in düzenlediği "Best Employers 2023" programı kapsamında sektöründe “Türkiye'nin En İyi İş Yeri” seçildik. Ayrıca Happy Place To Work Danışmanlık Şirketi iş birliğiyle yapılan “Happy Place to Work - Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Araştırması” sonucunda, konaklama sektöründe “Türkiye’nin En Mutlu İşyeri” olmaya hak kazandık. Değerlendirmelerde kazandığımız bu ödüller bizlere büyük gurur veriyor.

 

“Sektördeki pozisyonumuz, hedeflerimize ulaşmada kaydettiğimiz ilerlemenin bir yansımasıdır”

Toplam misafir sayılarının yüzde 8'lik artışla toplamda 4.772.403 kişiye ulaştığına değinen Murat Tomruk, “Yiyecek-içecek-perakende sektöründe yüzde 7, catering hizmetlerimizde yüzde 13, otellerimizde yüzde 8,3, otel yemeği ve içecek (Y&I) ünitelerimizde yüzde 11,3, topluluk dışı özel gün organizasyonlarında yüzde 6,2 ve online hizmetlerimizde ise yüzde 10,6'lık bir artış kaydederek, geniş bir misafir kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine başarıyla yanıt verdiğimizi ve sürdürülebilir büyüme eğilimimizi kanıtladık. Bu durum hizmetlerimizin geniş bir kitle tarafından benimsendiğini ve sektördeki pozisyonumuzun güçlendiğini gösteriyor ve stratejik hedeflerimize ulaşmada kaydettiğimiz ilerlemenin bir yansıması olarak öne çıkıyor. Raporlama dönemimizde, Divan Taşdelen Üretim tesisimizde kurumsal müşteri sayımızda bir önceki yıla göre yüzde 18'lik bir artış yaşayarak, hizmetlerimizin ve ürünlerimizin kurumsal alanda giderek daha fazla tercih edildiğini memnuniyetle gözlemledik” diye konuştu.

Hedef, 2050’ye kadar karbon nötr olmak

Sürdürülebilirlik vizyonlarının merkezinde karbon nötr olma ve karbon nötr konaklama stratejileri bulunduğuna değinen Murat Tomruk, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede üzerlerine düşen sorumlulukların bilincinde olduklarına dikkat çekti. Tomruk sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefimize ulaşma yolunda attığımız adımları paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Divan Grubu olarak, karbon ayak izi azaltma çabalarımız ve bu alanda misafirlerimize sağladığımız bilgilendirme hizmetleri, sürdürülebilirlik taahhütlerimizin somut bir yansımasını oluşturuyor. ‘Gelecek İçin Divan’dayız mottosundan hareketle misafirlerine karbon nötr konaklama imkânı sunacak olan Divan Grubu yeni projesini; Divan İstanbul, Divan Bodrum, Divan Çukurhan, Divan Ankara, Divan İstanbul City ve Divan Bursa otellerinde başlattı.

Karbon nötr konaklama ve karbon nötr etkinlik düzenleme seçenekleri de sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma yolunda attığımız önemli adımlardan ikisi. Bu yöntem, misafirlerimizin konaklama ve etkinliklerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını nötrlemesine olanak sağlıyor. Misafirlerimiz, destek verecekleri ofsetleme projesi sayesinde iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol oynayacak. Sürdürülebilirlik çabalarımızın, sektörel sınırların ötesinde, uluslararası standartlarla da uyumlu olması, bizim için büyük bir önem taşıyor. Bu uyum, şirketimizin iç ve dış yapılarında hizalanmayı ve entegrasyonu teşvik ediyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR