Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Turizm Cumartesi 10 Şubat 2024 12:10

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLAYAN FOTOĞRAF KİTABI YAYINLANDI

Turizm alanında yenilikçi fikirlerle "İleri Seviye Gezginler" için benzersiz tur programları oluşturan Gazella Turizm, dünyanın en otantik bölgelerinden baş süslerinin, takıların ve etnik dövmelerin fotoğraflarının yer aldığı yeni kitabını çıkardı. Kitapta yerli ve yabancı 26 fotoğrafçının fotoğrafları yer aldı. Kitaptaki her bir fotoğraf için deprem bölgesindeki otizmli çocukların eğitimlerine destek olmak adına Tohum Otizm Vakfı'nda oluşturulan fona 400 bin TL bağış yapıldı.

Deprem bölgesindeki otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayan fotoğraf kitabı yayınlandı

1996'dan bu yana turizme getirdiği yenilikçi bakış açısıyla özgün ve konforlu seyahat arayışındaki “İleri Seviye Gezgin”lerle dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, dünyanın en otantik bölgelerinden baş süsleri ve takıların yanı sıra içinde binlerce hikâye barındıran etnik dövmelerin fotoğraflarının yer aldığı yeni kitabını çıkardı. Tüm basım masrafları Gazella Turizm tarafından karşılanan kitapta, 15 yerli ve 11 yabancı fotoğrafçının fotoğrafları yer aldı.


Kitap projesi kapsamında deprem bölgesindeki otizmli çocuklara destek olmak üzere Tohum Otizm Vakfı ile iş birliği gerçekleştirildi. Vakıf tarafından bu amaç için oluşturulan fona 400 bin TL bağış yapıldı. Fotoğraf sanatçılarının ve bağışçıların katkılarıyla Adıyaman'da bulunan bir konteyner kent okulundaki konteyner sınıfın donanımı tamamlandı ve Hatay'da bulunan bir okulun güçlendirme çalışmaları gerçekleşti. Gazella Turizm, kitap için harcanan kağıt ve karbon emisyonu için Tema Vakfı'na da 100 fidan bağışı yaptı.

“Otizmli çocukların eğitimini destelediğimiz bu proje bizim için çok değerli”

Baş Süsleri, Takılar ve Etnik Dövmeler adlı bu fotoğraf kitabının birbirinden güzel karelerden oluştuğunu söyleyen Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, “Baş Süsleri, Takılar ve Etnik Dövmeler tarih boyunca, farklı kültür ve medeniyetlerde, insan bedenini süslemenin ve kimliğin, dinselliğin, toplumsal statünün ve sanatsal ifadenin güçlü araçları oldu ve zaman içinde ortak mirasımız hâline geldi. İnsan deneyiminin çeşitliliğine bir de bu pencereden bakabilmek için insanın bedeniyle anlattığı hikâyelerin bir kısmını bu kitapta bir araya getirdik. Türkiye Otizm Vakfı ile de çok değerli bir iş birliği yaptık ve kitap projemiz etrafında yardım severleri bir araya getirdik. Deprem bölgesindeki otizmli çocuklarımızın eğitimlerini desteklemek adına yaptığımız bu proje bizim için çok değerli” dedi.
 
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR