Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 13 Aralık 2023 18:46

DENİZCİLİK HER SEKTÖRDEN DAHA FARKLI

Denizci Öğrenciler Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde 25. Ulusal Denizci Öğrenciler Zirvesi'ni 2000'i aşkın denizci öğrenciyle birlikte gerçekleştirdi.

Denizcilik her sektörden daha farklı

2000’den fazla denizci öğrenci ve protokolün katılımıyla zirve, Yıldız Teknik Üniversitesi Fuat Sezgin Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. 25. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Açelya KARA’nın konuşması ile başlayan Açılış Paneli, geçmiş dönem başkanları ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Nafiz ARICA ile gerçekleştirildi. 

Sözlerine on beş yıl aradan sonra Denizci Öğrenciler Derneği’nin üçüncü kadın başkanı olmanın verdiği mutluluğu paylaşarak başlayan KARA, erkek egemen olan denizcilik sektöründe kadınların rolünü ve önemi vurguladıktan sonra Denizci Öğrenciler Derneği’nin aslında bir dernekten daha öte ‘Dostlar Meclisi’ olduğunu ve samimiyet üzerine kurulu olduğunu aktararak konuşmasını sonlandırdı.  Açelya KARA’dan sonra sahneye davet edilen 19. ve 20. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Başkanlığı’nı yürüten Fuat VAR ise dernekteki ilk zamanlarını anlatarak ‘’Nereden, nereye’’ dedi ve bu ailenin katlanarak büyümeye devam etmesi temennisini iletti. 25. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği’nin ilk zirvesinin Türk denizcilere ve burada bulunan katılımcılara faydalı olabilmesini diledikten sonra ise konuşmasını sonlandırdı. Prof. Nafiz ARICA, Denizci Öğrenciler Derneği’ni sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek başladığı konuşmasına, kendisinin ilk zirvesi olduğunu söyledikten sonra gösterilen birlik ve beraberlikten gurur duyduğunu söyleyerek sürdürdü. ‘’Deniz farklı bir şey ve hepimizi değiştiriyor. Denizcilik her sektörden daha farklı; bakış, vizyon oturuş… Ayrıcalıklı olduğunu biliniz ve birlik beraberliğinizi büyüterek ilerleyiniz” diyerek değerli öğütleriyle sözlerini noktaladı. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR