SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 09 Ekim 2024 02:10

D-MARİN DUBAİ'DE BEŞİNCİ MARİNASINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR

D-Marin, Dubai'deki lüks marina portföyünü genişletme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Dubai'deki beşinci marinası olan Port De La Mer Marinası'nı işletmek üzere Dubai Holding ile önemli bir anlaşma imzaladı.

D-Marin Dubai'de beşinci marinasını açmaya hazırlanıyor

Akdeniz mimarisinin estetiğiyle tasarlanmış olan Port De La Mer, lüks yaşam tarzı arayan yat sahipleri için çeşitli birinci sınıf yemek, alışveriş ve eğlence olanakları sunarak dikkat çekiyor.

La Mer'in kuzey yarımadasının ucunda konumlanan Port De La Mer, doğal güzellikler ve açık deniz manzaraları ile çevrili bir alanda, misafirlerine unutulmaz bir deneyim vadediyor. Marina, Dubai'nin ikonik manzaraları ve çarpıcı ufuk çizgisine bakan panoramik görüntüleriyle eşsiz bir atmosfer sunuyor. D-Marin, bu marina ile birlikte Dubai'yi lüks yat sahipleri için uluslararası bir destinasyon haline getirmeyi hedefliyor.

D-Marin, marina yönetimindeki sektör liderliği anlayışını Port De La Mer'e taşıyarak, bölgenin yatçılık merkezi olarak cazibesini artırmaya devam ediyor. Şirket, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) ilkelerine olan bağlılığı ile dikkat çekiyor. 2030 yılına kadar karbon ayak izini %42 oranında azaltmayı hedefleyen D-Marin, aynı zamanda yenilikçi dijital çözümleriyle de müşterilerine gelişmiş ve zahmetsiz bir yatçılık deneyimi sunmayı planlıyor. 

Port De La Mer’in ilk aşaması Ekim 2024’te faaliyete geçecek. Marina, toplam uzunluğu 40 metreye kadar olan yatlar için 32 rıhtım içerecek. Gelecek yıllarda, marina kapasitesinin artırılması ve 80 metreye kadar olan yatları ağırlayabilecek şekilde genişletilmesi hedefleniyor; bu sayede toplamda 160 rıhtım kapasitesine ulaşılması planlanıyor.

D-Marin Dubai Genel Müdürü Selçuk Balcı, Port De La Mer hakkında şunları söyledi: “Port De La Mer, bir marinadan beklenenler konusunda yeni standartlar belirliyor. Dubai'deki yat sahipleri için gerçekten eşsiz bir marina sunmayı amaçlıyoruz. En yüksek standarttaki marina deneyimlerini ve yeniliklerini sergilemek için Dubai Holding ile ortak çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” 

Dubai Holding Genel Müdürü Khalid Al Malik ise, “Port De La Mer, Dubai'nin önde gelen küresel eğlence ve turizm destinasyonlarından biri olarak konumlanması adına stratejik bir kilometre taşıdır. Bu marina, dünya çapında lüks marinalar için yeni bir ölçüt oluşturacak” ifadelerini kullandı.