Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.79
%0.09 0.03
Sterlin £
40.49
%-0.26 -0.1
Çeyrek Altın
4071.36
%0.1 3.99
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Pazartesi 03 Mayıs 2021 02:47

ÇOBAN BULAMAYAN "BAKIM OTELİ"NE BIRAKIYOR

Ordu'nun Mesudiye ilçesindeki Büyükbaş Hayvan Bakım Oteli ve İnek Kiralama Merkezi, hayvan sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

Çoban bulamayan "bakım oteli"ne bırakıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Mesudiye Belediyesi iş birliğinde 2019'da açılan merkez hayvancılıkla uğraşanlardan ilgi görüyor. Kırsal mahallerden ve yaylalardan şehre inen, il dışında yaşayıp da hayvanlarını bırakacak yeri olmayanlar, belirli bir ücret karşılığında büyükbaş hayvanlarını merkeze bırakabiliyor. Bakımları yapılan ve sigortalanan hayvanlar, sahipleri tarafından istenildiği zaman geri alınabiliyor. Ayrıca hayvan almak isteyen kişiler de buradan büyükbaş hayvan kiralayabiliyor.

Doluluk oranı yüzde 99

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, ilçede geçmişte tarım ve hayvancılığın ön planda olduğunu ancak göçlerle gerilediğini söyledi. Gül, nüfusun yaşlı olması nedeniyle çoban bulmanın zorlaştığını belirterek, "Hayvanların bakımını yapmak ve yiyeceklerini temin etmek bazen sorun oluyor. Biz de belediye olarak bu sorunları çözmeye öncülük yapalım dedik. Hayvan yetiştiriciliğine de başladık, şu anda onlarca buzağı üretimi oluyor. Akabinde vatandaş buraya hayvanını bıraktığında sigortasını yapıyoruz, veteriner hizmetini veriyoruz, tüm bakımını gerçekleştiriyoruz. 200 büyükbaş hayvan kapasiteli merkezin yüzde 99 doluluğa ulaştı, talebe göre de kapasiteyi arttırabiliriz” dedi. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR