SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 25 Eylül 2024 02:35

BOSPHORUS BOAT SHOW 2024 DENİZ TUTKUNLARINI BULUŞUYOR

Türkiye'nin tek deniz fuarı Bosphorus Boat Show, 26 Ekim - 3 Kasım 2024 tarihlerinde MarinTurk İstanbul City Port'ta gerçekleştirilecek.

Bosphorus Boat Show 2024 deniz tutkunlarını buluşuyor

ED Fuarcılık, Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) desteğiyle düzenlenen fuara, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) ana sponsor olarak katkıda bulunacak. Fuarın, 50 binden fazla ziyaretçi çekmesi bekleniyor ve 400’den fazla tekne sergilenecek. Bu teknelerin toplam değerinin 15 milyar TL’yi aşması öngörülüyor.

Bosphorus Boat Show, bu yıl üçüncü kez düzenleniyor ve teknelerin yanı sıra yat ve mega yatlar da sergilenecek. Ziyaretçiler, konforlu yaşam alanları, ileri teknoloji performansları ve şık tasarımlarla donatılmış tekneleri keşfedecek. Yelkenli teknelerden motor yatlara, sürat teknelerinden katamaranlara kadar geniş bir yelpazede seçenekler sunulacak. Ayrıca, marin ekipman ve aksesuarlarıyla ilgili yenilikler de fuarda yer alacak.

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, fuarın deniz severler tarafından ilgiyle takip edildiğini ve ziyaretçilere beğendikleri tekneleri test etme imkanı sunduğunu belirtti. Bu yıl, 2025 model teknelerin de sergileneceği fuarda, 400’den fazla tekne denizde ve 150’den fazla tekne karada ziyaretçilerle buluşacak. Soydan, “Bu fuar ile hem tekne ve yat sektörüne hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Yabancı ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz ve Türk tekne sektörünün başarılarını burada taçlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz, Pendik’in ulaşım açısından avantajlı konumunu vurguladı ve katılımcıların rahatlıkla MarinTurk İstanbul City Port’a ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca, tekne ve yat üretim merkezlerine yakınlığının da bir avantaj sağladığını ifade etti. Geçen yıl sergilenen teknelerin toplam değerinin yaklaşık 10 milyar TL olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu yıl bu rakamın 15 milyar TL’yi aşmasını beklediklerini söyledi. Yine, geçen yıl fuar döneminde yapılan satışların 2 milyar TL’ye ulaştığını belirten Yılmaz, bu yıl çok daha yüksek bir rakam beklediklerini sözlerine ekledi.

Bosphorus Boat Show, deniz tutkunları için bir buluşma noktası olmanın yanı sıra, sektördeki yeniliklerin sergileneceği ve ticari bağlantıların kurulacağı önemli bir platform haline gelmeyi sürdürüyor.