Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Perşembe 11 Ocak 2024 21:39

BİTKİSEL HAM MADDELERLE KOZMESÖTİK ÜRÜN

İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Karadağ, "Kruidenfar Kamomint" isimli bitkisel ürün geliştirdi.

Bitkisel ham maddelerle kozmesötik ürün

Karadağ, ürünün standardize edilerek farklı bitki ekstreleri içerdiğini belirterek, boğaz ve ağızda hücre yenileyici özelliğinden dolayı faydalı olacağını aktardı. 

Karadağ, "TÜBİTAK proje çıktısı olarak ortaya çıkan bu ürün, hiçbir koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı ve alkol içermediği için hem ağız içine hem cilde 2 yaş ve üzeri için güvenle kullanılabilir. İçerik olarak oldukça sade ve temiz olan ürünün tüm biyolojik aktivite çalışmaları tarafımdan gerçekleştirildi ve toksisite testleri tamamlandı. Bilinen anlamda ilaç ruhsatı ile piyasaya çıkmadı ancak bitkisel kozmesötik bir ürün diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Dr. Ayşe Esra Karadağ, Türkiye’nin bitkisel ürün geliştirebilmek için oldukça zengin ve bereketli bir floraya sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'de kaliteli ve standart bitkisel ürünlerin sayısının artması için çalışmalarına devam ettiğine dikkati çeken Karadağ, şunları kaydetti:

"Senelerdir özellikle Almanya'da var olan 'standart bitkisel ürünleri' her fırsatta yerinde inceliyorum. Bazen numuneler alıp üzerinde çalışıyorum. Hedefim ve hayalim Türkiye pazarında da gerçekten kaliteli ve standart bitkisel ürünler görebilmek.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR