Dolar $
32.54
%0.08 0.02
Euro €
35.01
%-0.12 -0.04
Sterlin £
40.78
%-0.24 -0.09
Çeyrek Altın
3989.66
%-0.06 -2.53
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Cuma 22 Nisan 2022 12:23

BIRAKMAK

Yazar: Dr. David R. Hawkins Türkçesi: Dr. Yasemin Yelbay Yılmaz Günce Yayınları

Bırakmak

Amerikalı psikiyatrist David R. Hawkins dünya çapında yazar, bilinç araştırmacısı ve aydınlanma uzmanı olarak tanınmaktadır. Dr. Hawkins hayatını insanlığın acılarını dindirmenin yollarını aramaya ve bunları insanlarla paylaşmaya adamış, uzun yıllar klinik psikiyatri alanında çalışmış ve onlarca kitap yazmış bir psikiyatristtir. Klinik psikiyatri alanında çalıştığı yıllar boyunca, tanıdığı hastalar ve ilgilendiği vakalar onu aynı soruları sormaya itmiştir: “İnsanın bu kadar acı çekmesinin nedeni nedir ve bu acılar nasıl dindirilir?” Bu sorulara yanıt ararken, ileri düzey farkındalık ve aydınlanmaya giden yoldaki tüm tecrübe ve öğretilerini onlarca kitap yazarak paylaşmıştır. Bırakmak: Teslimiyete Giden Yol ise yazarın 2012 yılında ölümünden önce tamamladığı tüm bilgisinin özünü paylaştığı en büyük eseri ve son kitabıdır. 

Dr. Hawkins, önceki kitaplarında daha çok aydınlanma üzerine yoğunlaşırken Bırakmak: Teslimiyete Giden Yol kitabında aydınlanmanın önünde engel oluşturan iç blokajlarımızdan nasıl kurtulacağımıza dair bir tekniği, yani “Bırakmak (Letting Go)” kavramını ve “teslimiyeti” anlatıyor. Yazar bırakmanın; fiziksel sağlık, yaratıcılık, finansal başarı, duygusal iyileşme, mesleki doyum, ilişkiler, cinsellik ve ruhsal gelişim gibi hayatımızın tüm alanlarında bizi iyileştirecek yegâne şey olduğunu söylüyor. 

Özellikle modern çağda yaşamımız ne yazık ki kaygılar, korkular, stres ve gerginlik, hastalıklar, negatif duygular ve asla gerçekleşmeyen beklentilerle sürüp gidiyor. İyi ve sağlıklı hissedebilmek, tüm bu sıkıntılardan kurtulmak, hayalimizdeki yaşama sahip olmak için ise çok farklı yerlerde çözüm arıyoruz. Kimimiz tüm şifa yollarını denese de asla aradığı şeyi bulamıyor. Dr. Hawkins, bırakma tekniğini ve teslimiyet mekanizmasını anlattığı Bırakmak: Teslimiyete Giden Yol kitabında bize asıl aradığımızın her zaman gözümüzün önünde olduğunu söylüyor. Hayatı mutlulukla yaşayabilmek için çareyi uzak diyarlarda ya da öğretilerde aramamız gerekmiyor. Özgürleşmenin ve mutlu bir hayat sürmenin anahtarı zaten elimizde. Yapmamız gereken tek şey bırakmanın ne kadar kolay ve özgürleştirici olduğunu görebilmek. Bunu yapmak için ise önümüzde kendimizden başka engel yok…

Bırakmak: Teslimiyete Giden Yol; ruh sağlığı, psikoloji, tıp, kendi kendine yardım, bağımlılıktan kurtulma ve ruhsal gelişim alanlarında çalışan herkes için paha biçilmez bir kaynak.



ABONE OL