Dolar $
32.44
%-0.21 -0.07
Euro €
34.8
%-0.5 -0.17
Sterlin £
40.73
%-0.37 -0.15
Çeyrek Altın
3933.89
%-0.12 -4.77
SON DAKİKA
Kaya Temel | Kripto Para Çarşamba 14 Şubat 2024 13:48

BİNANCE TEKNOLOJİDE KADIN AKADEMİSİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Finansal okuryazarlığı artırmak, kadınların kripto, blok zincir ve Web 3.0 alanlarındaki katılımlarını güçlendirmek amacıyla Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliği ile hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi eğitimleri başladı. Yoğun ilginin olduğu eğitimlerin ilk haftasında Finansal Okuryazarlık, NFT, Blockchain, Dijital Cüzdan ve Dijital Ürünleşme ve Sanat konuları ele alındı. Eğitimler altı hafta boyunca devam edecek.

Binance Teknolojide Kadın Akademisi Eğitimleri Başladı

Türkiye'nin öncü kripto varlık platformu Binance ve teknolojide cinsiyet eşitliği ve kadınların finansal okuryazarlık seviyelerini artırma misyonuyla çalışan Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliği ile hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi eğitimlerine yoğun ilgi ile başladı. Hafta içi üç gün online olarak gerçekleşecek eğitimlerin ilk haftasında, Finansal Okuryazarlık, Siber Güvenlik, NFT, Blockchain, Dijital Cüzdan ve Dijital Ürünleşme ve Sanat konuları ele alınırken, ilk haftanın eğitimleri YoCo Athlete ve Tooken Kurucusu Orkun Bulut, Blockchain Expo World'ün İcra Direktörü Mete Ali Başkaya, CoinDesk Türkiye Ürün Yöneticisi Ali Yüksel, Crypto Index Series Ortak Kurucusu Gökçe Phillips, Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri Hayriye Karadeniz ve Palo Alto Networks Türkiye, Afrika ve BDT bölge lideri Ali Fuat Türkay, katılımcılara kendi alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Online gerçekleştirilecek eğitimlere aktif olarak katılma şartı sunulurken, program, kripto, NFT, blok zincir, dijital cüzdan, bulut bilişim gibi modern finansal teknoloji alanlarını kapsayacak. Programa katılan öğrenciler Finansal Okuryazarlık, Yapay Zeka ile Dönüşecek Para Ekonomisi, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0, Büyük Veri, Bulut Bilişim, Web 2.0, Web 3.0, Siber Güvenlik, NFT, Blockchain, Dijital Cüzdan, Dijital Ürünleşme ve Sanat ve Kripto Para başlıklarında eğitim alacaklar. 

Binance Teknolojide Kadın Akademisi kapsamında başlayan eğitimler hakkında konuşan Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, "Binance olarak, teknoloji, Web 3.0, kripto varlıklar ve blok zincir alanlarında engelleri kaldırmak, kadınları güçlendirmek ve onlara büyüme fırsatları sunmak konusunda kararlıyız. Eğitim, mentorluk ve topluluk oluşturma yoluyla sadece değişimi ilham vermekle kalmıyor, aynı zamanda teknoloji endüstrisinin evrimine aktif bir katkı sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Teknolojide Kadın Akademisi'nin hedeflerini paylaşan Teknolojide Kadın Derneği Başkanı Zehra Öney ise, "Web3 birçok kadının blok zincir ve kripto alanında varlık göstermesine imkan sağlıyor. Bu eğitimlere şimdiden başlar ve kadınları güçlendirirsek içinde bulunduğumuz dünyayı dönüştüren ve yakın gelecekte giderek merkeziyetsiz bir hale gelecek dünyamızda; Web3, blok zincir ve kripto alanında cinsiyet ve fırsat eşitliğine ulaşabileceğiz." şeklinde konuştu.

İlk olarak Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Binance Blockchain Week’te duyurulan Binance Teknolojide Kadın Akademisi’ne gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ilk etapta 25 olarak belirlenen kontenjan 50 kişiye çıkarılırken, eğitimler ile gelecek beş yıl içinde 5.000 kadına ulaşılması hedefleniyor.   

Binance ve Teknolojide Kadın Derneği iş birliği ile hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nde, genç kadınları teknoloji dünyasına kazandırarak, sadece bireysel kariyerlerinde değil, aynı zamanda toplumda da liderlik yapma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Projenin, kripto, blok zincir ve Web 3.0 alanlarında kadınların varlığını artırarak sektördeki cinsiyet eşitsizliğine karşı önemli bir adım atması, Türkiye'nin teknolojik ve ekonomik gücüne güç katması hedefleniyor.

 

ABONE OL