BİGCHEFS 1. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI'NI DÜZENLEDİ
Toplantıya, şirket merkezinde Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fethi Saruhan Tan, CEO Altan Kosova, diğer üst yöneticiler ve hissedarlar katıldı. Toplantıda, 2023 yılında elde edilen büyüme ve başarılı performansa vurgu yapıldı. BigChefs, yatırımcılarına halka arzda taahhüt ettiği temettü oranının 2 katı kadar temettü dağıtmaya karar verdi.

Türkiye’nin en yaygın Full Servis restoranı BigChefs, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 24 Mayıs 2024 Cuma günü BigChefs Sarıyer’deki merkezinde gerçekleştirdi. Toplantı, BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli’nin yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fethi Saruhan Tan, CEO’su Altan Kosova ile şirketin üst yönetimi ve hissedarlarının katılımıyla yapıldı.
Yeni yönetim ise BigChefs’in Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fethi Saruhan Tan, Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Baygün, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Sadık Kızıl oldu.
BigChefs’in bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak Avi Alkaş ve Ethem Kutucular yer alıyor. Avi Alkaş, Türkiye, Avrasya ve Ortadoğu'da perakende ve gayrimenkul sektöründe uzun yıllardır proje geliştirme ve yönetimi alanında görev aldı. Ethem Kutucular ise kariyeri boyunca Türkiye’nin birçok büyük ölçekli sanayi kuruluşunun denetim çalışmaları yanında, danışmanlık ve kurumsal finansman projelerinde de yer aldı. Bu güçlü ve deneyimli kadro, BigChefs’in sürekli büyümesine ve başarılarına öncülük edecek. Toplantıda, 2023 yılında elde edilen büyüme ve başarılı performansa vurgu yapıldı. BigChefs, yatırımcılarına halka arzda taahhüt ettiği temettü oranının 2 katı kadar temettü dağıtmaya karar verdi.
GAMZE CİZRELİ: 2024 İÇİN GÜÇLÜ HEDEFLERİMİZ VAR
BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, halka arzın ardından başarı performansının giderek arttığını belirterek, şunları söyledi: “Bu başarı hikayemizin bir parçası olan herkese teşekkür ederim. BigChefs’in büyümesi ve gelişmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza, restoranlarımızda ağırladığımız misafirlerimize ve iş ortaklarımıza minnettarım. Bizim farkımız, ne kadar büyürsek büyüyelim çocuk bırakmaya çalıştığımız ruhumuz. İşte o amatör ruhla yola çıkılıyor ve onca başarıya imza atılıyor… Yol bitmedi, devam ediyor.”
FETHİ SARUHAN TAN: ÖNCÜ KONUMUMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ
BigChefs Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fethi Saruhan Tan ise gelişme ve büyüme odaklı bir stratejiyle hareket ettiklerini belirterek, “Yatırımlarımızı sürdürülebilir büyüme ve inovasyon alanlarına yönlendirerek, sektörde öncü konumumuzu güçlendiriyoruz. Müşterilerimize sağladığımız değeri artırmak ve yeni pazarlara açılarak büyümeyi sürdürmek, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2023 yılında bu stratejilerimizin başarılı bir şekilde uygulanması, büyük bir başarıyı beraberinde getirdi. Aynı şekilde 2024 yılında da bu stratejiyi uygulayarak şirketimizin yurtiçi ve yurtdışında büyümesini sürdüreceğiz” dedi.
ALTAN KOSOVA: YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK
BigChefs olarak, full servis restoran kategorisinde lider konumlarını sürdürerek büyüme yolculuğuna devam ettiklerini vurgulayan CEO Altan Kosova, “Pazarın genel büyüklüğü 550 milyar TL'nin üzerine çıkmış durumda ve 2026 yılına kadar 772 milyar TL'ye ulaşması öngörülüyor. Bu büyümede stratejik adımlar ve sektörde fark yaratan atılımlar önemli rol oynuyor. 2023 yılında elde ettiğimiz başarılar, sürdürülebilir büyüme hedeflerine, doğru adımlarla ilerlediğimizin net göstergesi” dedi. Yurt içi ve yurt dışında yeni stratejik adımlarla gelirlerini arttırdıklarını ifade eden Kosova, “2024 yılında da aynı stratejiyle büyümemizi sürdüreceğiz. Yaptığımız yeni hamlelerle global arenada daha güçlü bir konuma ulaşıyoruz. Franchise büyümemizin yanı sıra gelirlerimizin büyük bir kısmını restoranlardan elde ediyoruz ve bu segmentte sürdürülebilir karlı büyüme gösteriyoruz. 2023 yılında enflasyon muhasebesi uygulanmış finansallara göre yüzde 26'lık reel bir artışla 2,177 milyon TL'lik net satış elde ettik. FAVÖK’ümüz ise yüzde 21 artış göstererek 506 milyon 51 bin TL'ye yükseldi, Ayrıca franchise giriş gelirlerimizde yüzde 82'lik bir büyüme sağladık. Yatırımlarımızı ve büyümeyi sürdürerek Türkiye’nin lider full servis restoran zinciri olma misyonumuzu güçlendiriyoruz. Gelecek dönemde sektördeki liderliğimizi korumak ve geliştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.