Dolar $
32.2
%-0.2 -0.06
Euro €
35
%-0.41 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Yerel Yönetimler Pazartesi 06 Mayıs 2024 16:00

BAŞKAN ÜNLÜCE'DEN YUNUS EMRE KÜLTÜR VE SANAT HAFTASI MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Yunus Emre'nin vefatının 703'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünlüce'den Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Yunus Emre’nin vefatının 703’üncü yıl dönümünde "1 - 7 Mayıs Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nda aradan geçen yedi asırda görüyoruz ki; insanlığın ihtiyacı olan tek şey sevgi ve hoşgörüdür. Ne şanslıyız ki; Bizim Yunus’un yaşadığı topraklarda onun felsefesine ve dünya görüşüne tanıklık eden güzel şehrimizde bir aradayız." dedi.

Yunus Emre'nin Anadolu’nun yakılıp yıkıldığı en zor zamanlarında insanlığa en doğru reçeteyi yazdığı, kısacık insan hayatında geriye ancak güzelliklerin ve sevginin kalacağını hatırlattığını belirten Başkan Ünlüce, "Elbette Yunus’u anlamak kadar anlatmak da önemli. Bu yüzden bizler de dünyaya mal olmuş büyük değerimizi herkesle buluşturmak üzere her alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yunus Emre Edebiyat Armağanı Yarışması, şiir, öykü ve tiyatro oyun metni alanlarında çeşitli kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, Yunus Emre mahallemize alt ve üstyapıya yatırımlar yaparak herkesin bu güzel manevi ortamı yaşamasını istiyoruz. Şunu çok net olarak söylemeliyim ki; Eskişehir, Yunus Emre’nin verdiği mesajları her zaman iyi anlamış, kavgadan, çekişmeden uzak durmuş, “yaratılanı yaratandan ötürü severek” kucaklaşmıştır. Bu şehirde ayrı, gayrı yoktur. Bu şehirde kimse öteki değildir. Eskişehir, bir göçler şehri aynı zamanda kültürlerin buluşma noktasıdır. O yüzden Eskişehir’in Yunus gibi düşünen hemşehrileri her zaman ülkemize örnek olmuşlardır." ifadelerine yer verdi.

ABONE OL