Dolar $
33.07
%-0.02 -0
Euro €
36.09
%-0.37 -0.13
Sterlin £
42.88
%-0.45 -0.19
Çeyrek Altın
4277.27
%-0.5 -21.42
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Perşembe 18 Temmuz 2024 10:00

BAŞKAN TUGAY: 90 DAKİKA ÜCRETSİZ AKTARMA İZMİR'İMİZE HAYIRLI OLSUN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim sürecinde sözünü verdiği toplu ulaşımda ilk binişten itibaren 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına imkan tanıyan sistem başlıyor.

Başkan Tugay: 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir'imize hayırlı olsun

İzmir'de toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika süresince ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sistem için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi, yeni sistemle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

90 dakika içinde sadece ilk biniş ücretiyle defalarca aktarma yapılmasına olanak sağlayacak sistem, 21 Temmuz Pazar’ı 22 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece başlayacak.

Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Başkan Cemil Tugay’ın, “Vazgeçmek yok. İzmirliler 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceğiz.” diyerek gündemde tuttuğu teklif, üçüncü toplantıda oybirliğiyle kabul edildi.

Kararı değerlendiren Başkan Tugay, “Seçim döneminde verdiğimiz bir sözü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. UKOME’den oybirliği ile çıkan kararın ardından çalışmalarımızı tamamladık ve uygulamayı 22 Temmuz Pazartesi gece yarısı itibariyle hayata geçiriyoruz. Hemşehrilerimize ekonomik anlamda katkı sağlayacak, şehrimizde yaşamı kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. 90 dakika ücretsiz aktarma İzmir’imize hayırlı olsun.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR