Dolar $
32.21
%0.14 0.04
Euro €
35.12
%0.31 0.1
Sterlin £
40.83
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
4046.99
%0.12 4.75
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Turizm Salı 30 Nisan 2024 06:00

BAŞKAN ARAS, "DENİZ TURİZMİ" ÇALIŞTAYINA KATILDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris'te düzenlenen 'Deniz Turizmi' çalıştayında yer aldı.

Başkan Aras, "Deniz Turizmi" çalıştayına katıldı

Başkan Aras, Marmaris’te ve İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Deniz Turizmi’ çalıştayına katıldı. Aras’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, meslek komiteleri başkanları ve oda üyeleri de yer aldı.

Çalıştayda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, deniz turizmi sektörünün sorunlarını bildiklerini ve bu konuda önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Aras konuşmasında sektör temsilcileri ile sık sık bir araya geleceklerini söyleyerek, “Tekne bağlama ve transferler konusunda önemli sorunların olduğunu biliyoruz. Ayrıca Limanların işletilmesinin yöntemi konusunda sektör temsilcileriyle sık sık görüşüyoruz. Şu anda karar verici pozisyonda olduğumuz için bu konu üzerinde önemle duruyoruz. Bir denizcilik iştiraki kurarak limanların ve iskelelerin yönetimini daha nitelikli hale getireceğiz. Ayrıca deniz turizmi konusunda yat imalat sektörünün de önemini vurgu yapmak gerekiyor. Ören’de yapılan tesisi biliyoruz. Buraya da gerekli desteği vereceğiz” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, konuşmasında “Turizmde olağanüstü bir potansiyelimiz var. 2028'de 100 Milyar dolar turizm geliri gibi bir hedefimiz var.  Deniz turizmi çok değerli. Muğla, deniz turizminin merkezi. Deniz turizmini önceliyoruz. Deniz turizmimizi büyütmeye devam edeceğiz" vurgusu yaptı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR