Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Denizcilik Cuma 26 Temmuz 2024 13:00

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DENİZLERİ HAYALET AĞLARDAN ARINDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, protokol süresini 5 yıl daha uzatarak denizleri hayalet ağlardan arındırmaya devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, denizleri hayalet ağlardan arındırmaya devam ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında; 3 yıl boyunca Ege ve Marmara denizlerinde “Türkiye’nin en çok hayalet ağ temizleyen ekibini” oluşturan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, protokol süresini 5 yıl daha uzatarak denizleri hayalet ağlardan arındırmaya devam ediyor.

Deniz altındaki yabani hayvanların; kapana kısılmalarına ve boğulmalarına neden olan, denizcilik ve balıkçılık ekonomisini tehlikeye atan hayalet ağlarla mücadelesini önceki yılların da üzerine çıkaracak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Denizler geleceğimizin teminatıdır.” mottosuyla hareket edecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı temsilen Hayvansal Üretim, Mezbahalar ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Hezer, Rektör Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu ile protokolü gerçekleştirdi.

Protokolle; 5 yıl boyunca Ege ve Marmara denizlerinde hayalet ağlar temizlenecek, yapay resif alanları oluşturulacak, kırmızı mercanlar gibi bölgemize özel sualtı değerleri korunacak, küçük balıkçılar desteklenecek ve sualtı dalış turizminin geliştirilmesi gibi projeler yürütülecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR