Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.24 0.08
Sterlin £
42.9
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4241.2
%0.98 40.6
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Pazartesi 15 Temmuz 2024 01:00

BAKAN TEKİN: 15 TEMMUZ, EMPERYALİSTLERE VERİLMİŞ TARİHİ VE DESTANSI BİR CEVAPTIR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü adına anma mesajı yayımladı.

Bakan Tekin: 15 Temmuz, emperyalistlere verilmiş tarihi ve destansı bir cevaptır

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Temmuz'un Türk milletinin ortak zaferinin ve kutlu direnişinin yıl dönümü olduğunu belirterek "O gece, milletimiz hain darbe girişimini sadece püskürtmekle kalmamış, birlik, beraberlik ve demokrasiye olan bağlılığın gücünü tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak genç nesilleri milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan sevgisiyle yoğrulmuş bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tekin, şunları söyledi:

"15 Temmuz, emperyalistlere ve onların iş birlikçilerine verilmiş tarihî ve destansı bir cevaptır. Bu nedenle, 15 Temmuz Destanı’nı diri tutacak, yarınları kuracak bir ruhla anmaya devam edeceğiz. Unutmamak, unutturmamak, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak hepimizin görevidir. 15 Temmuz ruhunu ve milletimizin direnişini genç nesillerimize aktararak, evlatlarımızın her daim vatanına, milletine ve bayrağına bağlı, cesur ve fedakâr bireyler olmasını hedefliyoruz."

Bakan Tekin mesajında,  "Bu vesileyle, 15 Temmuz’un yıl dönümünde bir kez daha vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR