Dolar $
32.22
%-0.22 -0.07
Euro €
35.07
%0.33 0.11
Sterlin £
40.87
%0.4 0.16
Çeyrek Altın
4043.18
%1.5 58.93
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 30 Nisan 2024 02:00

BAKAN KACIR, TÜRK HAVA YOLLARI, AİRBUS VE ROLLS-ROYCE İŞBİRLİĞİ TANITIM PROGRAMINA KATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce işbirliği tanıtım programında yer aldı.

Bakan Kacır, Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce işbirliği tanıtım programına katıldı

Bakan Kacır, program kapsamında Türk Hava Yolları'nın (THY), 2033 yılı hedefleri kapsamında gerçekleştireceği büyük ölçekli uçak alımının bir parçası olarak uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Rolls-Royce ve Airbus ile önemli bir anlaşmaya imza attığını açıkladı.

Yapılan anlaşma için THY'ye teşekkür eden Kacır, "Bugün havacılık sanayimiz, birçok küresel uçak ve motor üreticisinin tedarik ortakları arasında. Bir yolcu uçağının gövdesinde yer alan tüm parçaları üretme kabiliyetine sahip bir Türkiye var artık. Dünyadaki tüm yeni nesil yolcu uçaklarında Türkiye’de üretilmiş bir parça mevcut" dedi.

"Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonu doğrultusunda bilgi yoğun ve ileri teknoloji odaklı bu sektörde, üretim ve teknoloji geliştirme kabiliyetlerini üst düzeye taşıdıklarını vurgulayan Bakan Kacır, "Ülkemizin kritik teknolojileri geliştirme yetkinliğini artıran başarı hikâyelerine hep birlikte ve her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Türk Hava Yolları’nın geliştirdiği bu değerli iş birliğinin; yeni ve daha büyük yatırımlara kapı aralamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır, tüm küresel havacılık ve uzay sanayii oyuncularını Türkiye'deki avantajlardan yararlanmaya davet etti.

ABONE OL