Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Perşembe 25 Nisan 2024 19:00

BAKAN ERSOY'DAN "DÜNYA FİKRİ MÜLKİYET GÜNÜ" MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Ersoy'dan  "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" mesajı

Bakan Ersoy, telif hakkını da kapsayan fikri mülkiyet haklarına ilişkin farkındalığı artırmak ve yaratıcılık ile yeniliğin ülke ekonomilerine ve toplumsal gelişmeye yaptığı katkıya dikkat çekmek amacıyla 26 Nisan gününün, 2000 yılından bu yana her yıl 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' olarak kutlandığını belirtti.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının temasının, “Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik Ve Yaratıcılıkla İnşa Etmek” olarak belirlendiğini açıklayan Bakan Ersoy, şu ifadelere yer verdi:

"Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin ve yaratıcılığın teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bizler de politika belgelerinde belirlenen hedefler doğrultusunda, telif haklarının sürdürülebilir kalkınmaya ve ülkemizin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum. Bu doğrultuda daha iyi bir gelecek inşa etme çabalarımıza katkı sunan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara; bilim, kültür ve sanat dünyamızı zenginleştiren eser sahiplerine şükranlarımı sunuyorum."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR