Dolar $
32.58
%0.2 0.06
Euro €
34.98
%0.51 0.17
Sterlin £
40.89
%0.3 0.12
Çeyrek Altın
3972.19
%-0.33 -13.06
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 26 Ekim 2023 14:46

ASELSAN'IN ASKERİ KONTROL KULESİ KULLANIMA ALINDI

Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki Projesi kapsamında ülkemizin en modern askeri uçuş kontrol kulesi, tüm unsurlarıyla ASELSAN tarafından teslim edilerek aktif kullanıma alındı.

ASELSAN'ın askeri kontrol kulesi kullanıma alındı

ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (Günümüze SSB) arasında “TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki” kapsamında ek sözleşme imzalanmıştı. ASELSAN, 30.10.2017 tarihinde imzalanan anlaşmayı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurmuştu. Yapılan açıklamada yaklaşık 60 milyon dolar değerinde sözleşme imzalandığı açıklanmıştı. KAP üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile “TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki” kapsamında toplam bedeli 58.900.000,- ABD Doları tutarında bir ek sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve stratejik haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla el telsizi geliştirilecek ve üretim yapılacaktır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilecek.”

TSK ÇOK BANTLI SAYISAL MÜŞTEREK TELSİZ PROJESİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ilk kez havada, denizde ve karada kullanabileceği milli kriptolu bir telsiz çözümüne kavuştuğu proje ile”Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Sistemi ATAK, MİLGEM ve ALTAY gibi milli gururumuz olan platformların tüm haberleşme gereksinimlerini milli dalga şekilleri ve milli kripto çözümüyle karşılanmakta, ayrıca NATO sistemleri ve envanterdeki diğer sistemlerle de uyumu sağlıyor. Türkiye ve savunma sanayi açısından bir çok ilki içeren proje ile Türkiye’de ilk kez milli kripto ve elektronik koruma özellikli HF telsiz ailesinin gerçekleştirildi. Ayrıca hava platformlarına yönelik de ilk kez özgün bir tasarım olan hava telsizi de geliştirilmiş oldu. ASELSAN’ın en önemli ihraç ürünlerinden biri olan Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Sistemleri halihazırda Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Endonezya ve Uruguay silahlı kuvvetlerinde kullanılıyor. Ayrıca Pakistan ve Endonezya’da bu telsizlerin yerel üretimi de gerçekleştiriliyor.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR