Dolar $
32.36
%-0.37 -0.12
Euro €
34.84
%-0.09 -0.03
Sterlin £
40.84
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
3916.48
%-0.4 -15.66
SON DAKİKA
Savunma Çarşamba 24 Ocak 2024 19:01

ARNAVUTLUK BAYRAKTAR TB2 SİHA'LARA HAZIRLANIYOR

Arnavutluk yakında envantere alacağı Bayraktar TB2 SİHA'larının eğitimlerine başladı.

Arnavutluk Bayraktar TB2 SİHA'lara hazırlanıyor

Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi’nin resmi Facebook hesabından yaptığı paylaşıma göre teorik hazırlık aşamasını tamamlayan Arnavutluk Subayları, Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri’nin yakında hizmete alacağı Bayraktar TB2 SİHA’larının uygulamalı eğitimlerine başladı.

Bakan yaptığı paylaşımda konuyla ilgili, “Silahlı Kuvvetlerimizden üç ekip, bu ileri teknolojiyi kullanmanın her alanında mesleki eğitim sağlamak amacıyla İHA Pilotu, İHA Elektroniği ve İHA Mekaniği uzmanlıklarında şu anda Türkiye’de yoğun kurslara katılıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Peleshi, “Güçlerimizin kararlılığından ve savunma alanında teknolojik açıdan gelişmiş bu insansız hava araçlarını kullanmak için gerekli yeterlilikle kendilerini nasıl donattıklarından gurur duyuyoruz” dedi.

Arnavutluk, Baykar’dan Bayraktar TB2 SİHA siparişinde bulunan 27. ülke konumunda. Arnavutluk bununla birlikte NATO içerisinde Polonya ve Romanya ile birlikte Bayraktar TB2 S/İHA sistemlerini tedarik eden ülkeler arasında yer almaktadır. Baykar Savunma, 2022 yılının sonunda Arnavutluk ile Bayraktar TB2 insansız hava aracı için ihracat sözleşmesi imzalamıştı. Sözleşme, Arnavutluk’a 3 adet TB2 SİHA teslimatı ve 30 kişilik personel eğitimi içeriyor.

TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılan Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

2000’li yılların başından itibaren insansız hava araçları alanında en büyük katma değer olan yazılım ve donanım sistemlerini Türk mühendislerinden oluşan ekibiyle milli ve özgün olarak geliştiren Baykar, 13 farklı disiplindeki mühendislik gücüyle alanında dünyanın lider teknoloji firmalarından biri olarak gösteriliyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR