Dolar $
32.33
%-0.13 -0.04
Euro €
34.88
%0.35 0.12
Sterlin £
40.77
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
3910.47
%-0.17 -6.7
SON DAKİKA
Savunma Çarşamba 31 Ocak 2024 21:30

ANKA-3 NATO'DAN TEKLİF ALDI

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu yapan ANKA-3'ün uydu haberleşmesi, diğer ANKA serilerinde olduğu gibi yine yerli/milli imkanlarla geliştirilen bir sistem üzerinden sağlandı. CTech tarafından geliştirilen ve hızlı, kesintisiz, güvenli iletişim sağlayan sistemler için NATO'dan da 'açtığımız ihaleye katılın' teklifi geldi. TRT Haber'den Sertaç Aksan'ın haberine göre CTech Genel Müdürü Cüneyd Fırat ile hem ANKA-3'ün bu uçuşunu hem bu sistemlerin milli imkanlarla üretilmesinin neden önemli olduğunu hem de NATO'dan aldıkları teklifi anlattı.

ANKA-3 NATO'dan teklif aldı

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarıyla tamamlayan ANKA-3 sahip olduğu milli sistemlerle de öne çıkıyor.

Önümüzdeki sene 20'nci yıla adım atacak şirketin kuruluşundan bugüne elektronik sistemler ve bilhassa haberleşme teknolojileri üzerinde yoğunlaştıklarından bahsediyor Fırat. Elektronik sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve idamesiyle ilgili çok değerli bir altyapıları olduğuna değiniyor.

Şirketin esas meselesinin ‘haberleşme teknolojileri’ olduğunu söylüyor ancak kritik bir parantez açıyor… Aynı zamanda siber güvenlikle ilgili çalışmalar yaptıklarını da vurgulayıp “Haberleşme ve siber güvenlik çok iç içe meseleler. Biz daha çok bilgi güvenliği üzerine yoğunlaştık” bilgisini paylaşıyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte platformdan merkeze ya da merkezden platforma gönderilen veriler de çeşitlendi. “Haliyle daha fazla ve daha yüksek boyutlu bilgileri çok hızlı gönderebilmenin bir yolunu bulmak zorundasınız” diyor Fırat ve devam ediyor:

“İşte biz de bunu yapıyoruz… Savunma, havacılık, telekomünikasyon gibi aslında teknoloji çıtasının çok yüksek olduğu sektörlere hizmet veriyoruz. Buradaki şirketlerin standartları ve beklentileri en üst seviyede.”


ABONE OL