Dolar $
32.39
%-0.26 -0.08
Euro €
34.78
%0.13 0.04
Sterlin £
40.69
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
3982.1
%-0.08 -3.27
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 14 Kasım 2023 16:04

ANADOLU'DA BİR DEVRİMCİ PRENSES

Yazar: Zeynep Oral İnkılap Kitabevi

Anadolu'da Bir Devrimci Prenses

Gazetecilik alanındaki uzmanlığını güçlü kalemiyle birleştiren Zeynep Oral, Anadolu’da Bir Devrimci Prenses kitabıyla okuyucuyu tarihsel bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Ülkesinin birliği, bütünlüğü ve kadınların özgürlüğü için savaşmış, akıllarda oluşmuş tüm önyargıları yıkıp geçen bir prenses olan İtalyan Prenses Cristina’nın hayatı okuyucuyla buluşacak.

 

Özgür Bir Ruh, Cesur Bir Yürek: İtalyan Prenses Cristina

 

İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini alan; “Anadolu’da Bir Devrimci Prenses”, 1800’lü yılların İtalya’sında “soylu” kimliğine ve patriarkal düzene aldırmadan kadınların özgürlüğü, ülkenin birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı için savaşan Prenses Cristina Trivulzio Belgiojoso’nun Osmanlı’ya sığınmasını ve ardından yaşadıklarını konu alıyor.

 

Zeynep Oral, yenilikçi biyografi tekniğiyle kaleme aldığı Anadolu’da Bir Devrimci Prenses kitabı ile Prenses Cristina’yı adeta yaşatıyor. Okuru tarihsel bir serüvene çıkaran Anadolu’da Bir Devrimci Prenses, Milano’dan Kudüs’e uzanan uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Kitap Hakkında

 

1808 yılında soylu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Prenses Cristina, kendine biçilen rolleri kabul etmeyen prenses, ülkesi için yazılar yazıyor, bildiriler yayımlıyor, radikal görüşlü kaçak İtalyanlara evinin kapılarını açıyor. Fakat bu durum hükümetin tepkisini çekiyor. Prenses, çareyi o sıralar Avrupa’dan gelen göçmenlere kucak açan Osmanlı’ya sığınmakta buluyor. Devrimci Prenses, zihinlerde cinsiyete ve sınıfsal statüye dair oluşmuş tüm kalıpları yerle bir ediyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR