Dolar $
34.03
%0.11 0.03
Euro €
37.98
%0.06 0.02
Sterlin £
44.98
%0.23 0.1
Çeyrek Altın
4506.49
%-0.27 -12.18
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
Sürdürülebilirlik Salı 27 Ağustos 2024 12:58

AMBALAJDA SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜM HAREKETİ

Ankutsan, beyaz eşya ve elektronik ürün ambalajlarında yaygın olarak kullanılan EPS (genişletilmiş polistiren) malzeme yerine sürdürülebilir alternatif olan oluklu mukavvayı kullanacak.

Ambalajda sürdürülebilir dönüşüm hareketi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sektörün önde gelen oluklu mukavva ve kağıt üreticisi Ankutsan, çevre dostu bir dönüşüme öncülük ediyor.

Şirket, beyaz eşya ve elektronik ürün ambalajlarında yaygın olarak kullanılan EPS malzeme yerine sürdürülebilir bir alternatif olan oluklu mukavvayı sunarak sektörde önemli bir değişimi başlatmayı hedefliyor.

EPS malzemesinin geri dönüşüm zorlukları ve çevreye olumsuz etkileri göz önüne alındığında, bu değişim, fonksiyonel avantajlarının yanı sıra doğaya da önemli bir katkı da sağlıyor.

Kağıt esaslı yapısıyla geri dönüşüme uygun olan oluklu mukavva, çevresel etkiyi en aza indiren, çevre dostu alternatif olarak öne çıkıyor. Üretim ve depolama süreçlerinde verimlilik sağlayan oluklu mukavva, lojistik maliyetleri de düşürüyor. Yeni çözüm, dayanıklılık testlerinden başarıyla geçerek beyaz eşya ve elektronik gibi hassas ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasını ve korunmasını garanti ediyor.

Ankutsan AR-GE Merkezi, beyaz eşya ve elektronik sektöründeki üreticilerle sürdürülebilir ambalaj çözümleri geliştirmek için yakın işbirliği yapıyor. Ortak projelerle, üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarım, prototip üretimi ve dayanıklılık testleri titizlikle yürütülüyor. Laboratuvar ve üretici tesislerinde test edilen ambalajların dayanıklılığı titizlikle değerlendirilerek, sektöre en uygun sürdürülebilir çözümler sunuluyor.

EPS malzemesinin yerini alan oluklu mukavva çözümü, sektördeki tüm paydaşlara daha verimli, ekonomik ve çevre dostu bir alternatif sağlıyor.