Dolar $
32.35
%-0.05 -0.01
Euro €
34.76
%0.1 0.03
Sterlin £
40.64
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
3895.32
%-0.56 -21.66
SON DAKİKA
ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazartesi 05 Aralık 2022 12:34

ADİDAS ÇALIŞANLARI KOOP-İŞ AİLESİNE KATILDI

Koop-İş rüzgarı, AVM'lerde hız kesmeden esmeye devam ediyor. Sendikamızın, özel sektörde daha önce gerçekleştirdiği IKEA, H&M, Metro Grossmarket, Expedia gibi örgütlenmeler ile spor giyim sektörünün Dünya devleri Nike ve Puma örgütlenmelerinin ardından, sendikamız önemli bir başarıya daha imza atarak bir diğer dünya devi olan Alman menşeili Adidas'ta örgütlenme çalışmalarını tamamladı.

Adidas çalışanları Koop-İş ailesine katıldı

Adidas çalışanlarının tercihi de Sendikal Hareketin Parlayan Yıldızı Koop-İş oldu. Adidas çalışanları, Koop-İş ailesine katılarak, sendikamızın spor giyim sektöründeki üçüncü örgütlenmesi haline geldi.

Sendikamız, bir süredir örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü Adidas'ta gerekli çoğunluğu sağlamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulundu. Bakanlık tarafından da Sendikamızın yetki almak için gereken çoğunluğu sağladığı tespit edildi. Yetkimizin kesinleşmesinin ardından Adidas'ta toplu iş sözleşmesi imzalanması için görüşmelere başlanacak ve Adidas'ta çalışan üyelerimiz, toplu iş sözleşmesiyle ücret, çalışma koşulları ve sosyal haklara ilişkin önemli kazanımlar elde edecektir.

ALEMDAR: AVM VE MAĞAZA ÇALIŞANLARINI KOOP-İŞ AİLESİNE DAVET EDİYORUZ

Genel Başkanımız Eyüp Alemdar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hakların kazanımı için örgütlenmenin önemine işaret ederek şunları söyledi: 

“Koop-İş, ailemize yeni katılan Adidas çalışanları başta olmak üzere tüm üyelerimizden aldığı güçle, özel sektörde, AVM'lerde ve mağazalarda yürüttüğü örgütlenme çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdürecektir. Bize inanan, güvenen ve çalışmalarımıza destek veren tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Adidas çalışanlarına, büyük ve güçlü Koop-İş ailesine hoş geldiniz diyor, işkolumuzda sendikasız olarak çalışan tüm AVM ve mağaza çalışanlarını Sendikamız Koop-İş çatısı altına davet ediyorum.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR