Dolar $
32.2
%-0.01 -0
Euro €
35.02
%0.03 0.01
Sterlin £
40.88
%-0.17 -0.07
Çeyrek Altın
4116.97
%0.54 22.04
SON DAKİKA
Havacılık Pazartesi 27 Nisan 2020 13:43

ACİL DURUM SİNYALİ

Dünya genelinde Corona virüsü salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri olan havacılıkta Avrupalı şirketlerden ard arda destek talepleri gelmeye devam ediyor. Avrupa'da uçuşların yüzde 90 azaldığı dönemde şirketler devlet desteği sürmezse batacaklarını belirtiyor.

Acil durum sinyali

Almanya'da hükümet ulusal havayolu şirketi ve dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Lufthansa'nın, destek başvurusu konusunda karar verecek. Lufthansa da uçuşlarının büyük çoğunluğunu iptal etmesinin ardından hükümetten yardım isteyen şirketler arasında bulunuyor. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Lutfhansa'nın talepleri konusunda henüz bir karar vermediklerini açıkladı. Ancak Alman Bakan, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Dünya piyasalarında önemli bir rol oynayan büyük ve önemli şirketlerin krizden sonra da rekabetçi güçlerinin sürmesini istiyoruz" diyerek olumlu mesaj verdi.

İngiltere'de havayolu şirketleri devlet desteğinin süresinin uzatılmasını istiyor

İngiltere'de faaliyet gösteren havayolu şirketleri çalışanlara devlet tarafından sağlanan maaş desteğinin Haziran ayından sonra da devam ettirilmesini talep etti. İngiltere'nin önde gelen iki havayolu şirketi British Airways ve EasyJet çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmış durumda. Hükümet açıklanan destek pakedini kapsamında çalışanların 2500 pounda kadar olan maaşlarının yüzde 80'inin karşılıyor. Firmalar bu desteğin sürmesini talep ediyorlar ancak İngiliz hükümetinden henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Avrupa'da salgınla birlikte havayolu ulaşımını kullanan yolcu sayısında yüzde 90 oranında azalma olduğu belirtiliyor.

ABONE OL