Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 15 Aralık 2023 12:41

35 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

İşletmelerin ana faaliyetlerini sürdürebilmeleri için tek bir çatı altında entegre hizmet veren Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olan Tepe Kurumsal Çözümler, 2023 yılındaki güçlü ivmesini, 2024 yılında daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyor. Yüzde 15 büyümeyi ve yeni açılan istihdam alanlarıyla 35 bin personele ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tepe Kurumsal Çözümler Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, "2023 sonu itibariyle elde ettiğimiz etkileyici istihdam artışı ve sektörel başarılarımızı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerli sermaye ile kurulan bir şirket olduğumuz için yabancı menşeili şirketlerin olduğu bir sektörde hizmet verdiğimiz alanları artırarak büyümeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

35 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor

Günümüzde önemi giderek artan entegre tesis yönetimi, tesislere ve işletmelere; maliyetlerin düşürülmesi, kolay planlama, verimliliği artırma gibi birçok konularda fayda sağlıyor. Bilkent Holding bünyesinde yer alan ve yüzde 100 Türk sermayesiyle kurularak çoğu iş kolunda faaliyet gösteren Tepe Kurumsal Çözümler, bu dinamik sektörde etkin bir şekilde yer alarak işletmelere entegre tesis yönetimi çözümleri sunuyor. Müşterilerine iş sürekliliği, enerji verimliliği, güvenlik ve çevresel sürdürülebilirlik gibi alanlarda da katma değer sağlayan Tepe Kurumsal Çözümler, işletmelerin daha etkin, sürdürülebilir ve rekabet avantajına sahip olmalarına katkıda bulunuyor.

 

Tepe Kurumsal Çözümler Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, düzenlenen basın toplantısında, istihdamda ve hizmet verilen sektörler kapsamında yakaladıkları büyüme ivmesini, 2023 yılında hayata geçirilen projeler ile 2024 hedeflerini açıkladı. Güler, toplantıda, Türkiye'nin dört bir yanında çözüm ortağı olarak hizmet veren Tepe Kurumsal Çözümler’in, sektör lideri konumunu daha da güçlendirmek adına büyüme stratejilerini sürdürmeye devam edeceği bilgisini paylaştı.

 

İSTİHDAM SIRALAMASINDA 500 ŞİRKET ARASINDA 10’UNCU

Tepe Kurumsal Çözümler’in 2023 yılında proje sayısının arttığını ve bunun da istihdam oranlarına yansıdığını belirten Güler, “Şu anda Tepe Kurumsal Çözümler çatısı altındaki şirketlerimizde çalışan 30 bin personelimiz mevcut. Çalışan sayısına bakıldığında Türkiye’nin 500 şirketi arasında 10’uncu sırada yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla daha fazla istihdam alanı yarattık. Bu da yeni alınan projelerimizin ve sürdürdüğümüz büyüme stratejisinin bir sonucu. Kadın çalışan sayısı oranımız ortalama yüzde 38. Hizmet ve catering sektöründe kadın çalışan sayısı, güvenliğe oranla daha çok fazla. Tepe Savunma, Tepe Servis ve BCC Catering hem istihdamda hem de ciro açısından şirketimizin büyümesine fazlasıyla katkı sağlıyor. 2024 yılında da bu yıl olduğu gibi mevcut büyüme ivmemiz devam edecek. Böylece yeni projelerimizle istihdam artışımızı paralel olarak yukarılara taşıyacağız. 2023 yılını, geçen yıla oranla ciromuzun iki katına çıkararak 10 milyar TL kapatıyoruz. Bu başarı, şirketimizin stratejik planlamalarının ve operasyonel süreçlerinin başarılı bir şekilde uygulanmasının bir yansıması. Yıl içinde hayata geçirdiğimiz projeler, müşterilerimizin memnuniyetini artırmaya yönelik olarak attığımız önemli adımlar, yeni pazarlara açılma ve mevcut müşteri portföyümüzü genişletme stratejilerimiz ciromuzun yükselişinde önemli bir rol oynadı. 2024 yılında da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Müşteri odaklı yaklaşımımızı sürdürecek, sektördeki değişimlere ayak uyduracak ve rekabet avantajımızı koruyarak başarı grafiğimizi yükselteceğiz. Bu kapsamda gelecek yıl 5 bin kişiye daha istihdam sağlayarak personel sayımızı 35 bine çıkarmayı, ciromuzu ise 17 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR BÜYÜME İÇİN YERLİ SERMAYE ARTMALI”

Tepe Kurumsal Çözümler’in yerli sermaye ile kurulduğunun altını çizen Güler, sektördeki yabancı sermayeli şirketlerin oranının yaklaşık yüzde 22 olduğunu vurguladı. Güler, “Başarıyla gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle sektörde adımızı duyurduk. Bu nedenle de hizmet verdiğimiz güvenlik, catering, tesis yönetimi ve kurumsal temizlik gibi alanlarda yerli sermayenin daha etkin bir rol oynamasını hedefliyoruz. Yabancı menşeili firmalar sektörde etkin bir şekilde yer alıyor. Yerli sermaye ile kurulmuş bir şirket olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Yerli sermayenin artışı hem sektör hem de ülke ekonomisi açısından kritik bir rol oynuyor. Bu sayede istihdama olumlu katkılarda bulunabileceğimize inanıyoruz. Yerli iş gücünü destekleyerek sektörümüzün gelişime katkıda bulunabiliriz. Yerli sermayenin güçlenmesi, aynı zamanda sektör dinamiklerini dengeli bir şekilde düzenleyerek rekabeti de olumlu yönde etkileyecektir. Sürdürülebilir büyüme için bu hedefe odaklandık” dedi.

 

TEPE KURUMSAL ÇÖZÜMLER’DEN TEKSTİLE YENİ YATIRIM

Levent Güler, ayrıca, bu yıl yeni kurdukları Tepe Filo ile tekstil üretim tesisi hakkında da bilgiler verdi. Tepe Filo’nun şimdilik grup içindeki şirketlerin ihtiyaçlarına cevap vereceğini, yakın zamanda ise grup dışına da hizmet vermeyi planladıklarını açıklayan Güler, “Önümdeki dönemde tekstil sektörünün çok zor bir süreç geçireceğini düşünüyorum. Biz de bu sorundan etkilenmemek adına yatırım yaparak Adonis çatısı altında kendi tekstil üretim tesisimizi kurduk. Böylece istihdam ettiğimiz mavi yaka personelimizin üniforma ve aksesuar ihtiyaçlarını kendi bünyemizden karşılayabileceğiz. 2024 yılında 35 bin kişinin üniformasını tekstil şirketinde üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“SEKTÖRDEKİ SİRKÜLASYON NEDENİYLE YURT DIŞINDAN PERSONEL İSTİHDAM EDİLEBİLİR”

Önümüzdeki yıllarda hizmet sektöründe çalışan bulma konusunda zorluklar yaşayabileceklerini de ifade eden Güler, “Şu an ki şartlarda özellikle Marmara Bölgesinde işe yeni başlayan 100 kişinin yedisi ilk bir haftada ayrılıyor. 100 kişinin 20’si ise ilk bir ayın sonunda istifa ediyor. Kalan 80 kişi, ikinci ay itibariyle ayrılıyor. Üçüncü ayın sonunda gelindiğinde ise işten ayrılma oranı yüzde 30’ları bulabiliyor. Bunun nedeni de personelin farklı sektörde iş bulması ya da istenilen şartlara ulaşılamaması. Bu sirkülasyon, Marmara Bölgesi’nin dışında yerlerde yarı yarıya düşünülebilir. Bu nedenle de yurt dışından personel istihdam etmemiz gerekebilir. Tam da bu noktada özellikle istihdamı artırmak ve işsizlik konusunda makasın daralması için bölgesel asgari ücret düzenlemesinin çok olumlu olacağını düşünüyorum. 2024 yılında uygulanacak asgari ücretin 17 bin TL olacağını düşünüyorum” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR