Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Sürdürülebilirlik Salı 09 Temmuz 2024 11:54

2024 ALMAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJELERİ ÖDÜLÜ DE ULTRACONTACT NXT'NİN OLDU

Alman Sürdürülebilirlik Projeleri Ödülü'nün jürisi Continental'in bugüne kadarki en sürdürülebilir seri lastiği olan UltraContact NXT'yi "Ürün - Mobilite/Lojistik" kategorisinde ödüle layık gördü.

2024 Alman Sürdürülebilirlik Projeleri Ödülü de UltraContact NXT'nin oldu

Alman Sürdürülebilirlik Projeleri Ödülü’nün jürisi, yüzde 65'e varan oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve ISCC PLUS kütle dengesi sertifikalı malzeme payı ile Continental’in şimdiye kadar en sürdürülebilir lastiği olan UltraContact NXT’yi Almanya'nın en iyi sürdürülebilirlik projelerinden biri olarak ödüle layık gördü. UltraContact NXT, piyasaya çıktığından bu yana Sürdürülebilirlik dalında 2023 İsviçre Otomotiv Fuarı İnovasyon Ödülleri, 2023 Uluslararası Tasarım Ödülü ve 2024 Alman İnovasyon Ödülü dâhil, pek çok ödül kazandı.

Continental Özel Mobilite Lastikleri Programı Müdürü Maria Hanczuch, "Bu prestijli ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, geleceğin mobilitesi için sürdürülebilir çözümler geliştirme konusunda kararlılığımızı teyit etmektedir. UltraContact NXT, bu kadar yüksek oranda sürdürülebilir malzeme içeren ilk seri üretim binek lastiğimiz. Otomotiv sektöründe sürdürülebilirliği teşvik eden yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. 

UltraContact NXT sürdürülebilirlik ve güvenliği bir araya getiriyor

UltraContact NXT'nin mevcut tüm ebatları, yuvarlanma direnci, ıslak yol tutuşu ve dış gürültü alanlarında AB lastik etiketinin en üst (“A”) kategorisinde yer alıyor. Bir başka deyişle UltraContact NXT, maksimum güvenlik ve performansı yüksek oranda yenilenebilir, geri dönüştürülmüş ve kütle dengesi sertifikalı hammaddelerle birleştiriyor.

Continental, yenilikçi teknolojileri ve sürdürülebilir çözümleri geleceğe taşımak amacıyla çalışmalar yapıyor. Şirket bu esnada sürdürülebilir hammaddelerin tedarikinden kullanılmış lastiklerin geri dönüşümüne kadar tüm değer yaratma sürecini yakından takip ediyor. Premium lastik üreticisi, 2030 yılına kadar lastiklerini yüzde 40 üzerinde yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretmeyi amaçlıyor.

Editöre Not: Alman Sürdürülebilirlik Projeleri Ödülü, eski Federal Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries'in himayesinde, her yıl DUP Unternehmer ve ntv işbirliği ile Alman Hizmet Kalitesi Enstitüsü tarafından verilmektedir. Bu bağlamda sürdürülebilir yol gösterici projeleri ödüllendirerek diğer şirketlere ilham vermek ve sürdürülebilirliği küçükten büyük ölçekli şirketlere kadar her düzeyde görünür kılmak hedefleniyor. Bu ödül, Birleşmiş Milletler'in sosyal, ekonomi ve çevre konularında 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine dayanıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR