Dolar $
32.54
%0.2 0.06
Euro €
34.99
%0.53 0.18
Sterlin £
40.87
%0.42 0.17
Çeyrek Altın
3974.03
%-0.29 -11.24
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 17 Kasım 2023 09:56

2. SİGORTA FUARI ANTALYA'DA BAŞLADI

Türkiye Sigortacılar Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, "Türkiye ekonomisinin, istihdamın, vergi gelirlerinin sürdürülebilirliğini, kalkınmayı sağlayabilecek yegane unsur sigortacılıktır" ifadelerini kullandı.

2. Sigorta Fuarı Antalya'da başladı

TSB'den yapılan açıklamaya göre, 2. Uluslararası Sigorta Fuarı "Güçlü Ekonomi Güçlü Sigortacılık Yolunda Gelecek Vizyonu" temasıyla Antalya'da başladı. ANSAD Başkanı İbrahim Düzenli, ATSO Başkanı Ali Bahar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, TSB Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, SEDDK Başkanı Davut Menteş ve Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu'nun açılışını yaptığı fuar, 13-15 Kasım'da birçok seminer ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Açıklamada fuardaki açılış konuşmasına yer verilen TSB Başkan Yardımcısı Yaşar, sigortacılığın ülkenin ekonomik sürdürülebilirliği ve kalkınması için öneminin altını çizerek, Cumhuriyet'in kuruluşunun, Türk Devleti'nin varlığının ve sürdürülebilirliğinin ilanı olduğunu belirtti.  Yaşar, son birkaç senenin hem dünya hem de Türkiye için zorlu geçtiğini hatırlattı. Salgın başta olmak üzere, ekonomik krizler, savaşlar, doğal afetler ve son olarak da bu fuarın ertelenmesine sebep olan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ülke için büyük kayıplara yol açtığına dikkati çeken Yaşar, depremlerdeki ekonomik hasarın 103 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı. Sigortacılık sektörünün yöneticileri olarak birçok uluslararası toplantıya katıldıklarını aktaran Yaşar, bu toplantılarda en çok reasürans konusunun masaya geldiğinin altını çizdi. Yaşar, "Sektörümüz, çözüm sunmak üzere belli bir disiplin içerisinde el birliği yaptı, Baden-Baden'de çözüm üreterek, anlaşmalarımızı yaparak ülkemize döndük. Yıl sonu bu görüşmeler tamamlanarak önümüzdeki yılın hedefleri, planları, politikaları ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR