Dolar $
32.28
%0.09 0.02
Euro €
34.85
%0.22 0.07
Sterlin £
40.39
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
3920.38
%0.06 2.45
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 16 Nisan 2021 02:58

İFTARLAR EVDE, LEZZETLER ZİRVEDE

Bu yıl iftar sofraları ufalmasına rağmen, şarküteri ve marketlerin et ve süt ürünleri reyonları ile Kuruyemiş ve Yöresel ürünlerin piyasası hareketli.

İftarlar evde, lezzetler zirvede

Her yıl olduğu gibi, fırınların, pastanelerin, mezecilerin, kuruyemişçilerin ve tatlıcıların "Altın ayı Ramazan" 3 gün önce başladı. Şarküteri mağazaları ve market reyonları zengin peynir ve zeytin çeşitleri, pastırmalar, sucuklar ve diğer ürünlerle dopdolu. Fırınlarda tuzlu ve tatlı unlu mamuller, börekler, pide çeşitleri, pastane ve tatlıcılar da Özgün Ramazan Lezzetleri; Sütlü tatlılar, güllaçlar baklavalar mevcut. Şimdi yeni usullerde çıktı; hazır yemekler, börekler, pideler, etler, balıklar, hatta tatlılar dahi, pişmiş, yarı pişmiş, çiğ ancak pişirilmeye hazır sunumlarla, evinizin kapısında teslim ediliyor. 

Bu tarz ürünler, artık sadece civardan veya aynı şehirden değil, yurdun her tarafından gelebiliyor. İndirimli paket kampanyaları, hatta özel çekilişler dahi yapılıyor. 

Siparişler telefonla veya internetten alınıyor, alışveriş ise tamamen e-ticaret yolu ile kredi kartlarıyla yapılabiliyor.

Ayrıca, her lokanta, dönerci, pizzacı, pideci, burgerci, hatta midyeci ve kokoreççiler bile bu yola girdiler. "Gel al" dan ziyade "İste getirelim" sistemine organize oldular. Ancak, bu onları tabii ki tatmin etmiyor. 

Tamam, musluk damlıyor, maalesef istedikleri gibi akmıyor. 

Personel, tedarik ve genel giderleri karşılamıyor.

Lokantası, cafesi, büfesi birçok mekan zaten havlu attı. 

Bir kısmı da bayramdan sonra, pandemideki gelişmelere göre ya açılacak, ya da kapatıp gidecek gibi görünüyor.

Bu dönemde, sevindiren husus: Hükümetimizin sağladığı teşviklerle, yeni girişimcilerin; Zeytin ve zeytinyağı, süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünlerinde artan yatırımları.

Horeca'ya hizmet veren toptancılar, satış mağazaları açmaya evlere de servis yapmaya başladılar.

Bazı restoranlar müşteri kabul edemedikleri için, kullanamadıkları alanlarda şarküteri ve hazır yemek satış büfeleri kurdular.

Maksat, kapıdan giren insan sayısını arttırmak.

Bazen yasaklar ve çaresizlikler yeni fikirler ve alanlar da yaratıyor. Bekleyelim görelim. Beslenirken; Obeziteye dikkat edelim, sebze ve meyveye ağırlık verelim. Yemeklerimizi ve salatalarımızı, gerçek "sızma zeytinyağı" ile yapalım.

Ramazan'da sağlığımızı koruyalım.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR