Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.62 0.21
Sterlin £
41.66
%0.18 0.07
Çeyrek Altın
4030.33
%0.42 16.61
SON DAKİKA

Yaza merhaba

Her şey birdenbire oldu Birdenbire vurdu günışığı yere Gökyüzü birdenbire oldu Mavi birdenbire... Orhan Veli'nin meşhur dizelerindeki gibi oldu. Yaz birdenbire geldi. Hem de ne gelmek!

Önceki bir kaç yılın benzeri bir yaz bizi bekliyor gibi. Yüksek seyreden hava sıcaklığı gözümüzü korkutuyor ama yapacak bir şey yok. Üstelik sadece sıcaklıklar değil birdenbire bastıran yoğun yağışlar da bir o kadar endişe verici. Önce Antalya ardından Ankara sele teslim olurken orman yangını sezonu da açıldı ne yazık ki. Geçen yılların devam filmi gibi!

Haberleri tararken uçaklarda meydana gelen türbülans vakalarındaki artıştan bahsedildiği gözüme çarptı. Bu artışın sebeplerinden birinin de iklim değişikliği olduğundan bahsediliyor. Hava basıncında meydana gelen ani değişikliklerin türbülansa sebep olduğu belirtiliyor. Bayram tatili yaklaşırken uçak yolculuğu yapacak olanlara olası bir türbülans durumunda sakin kalmaya çalışmalarını ve havacılık kurallarına harfiyen uymalarını tavsiye etmekten başka elden bir şey gelmiyor. Tatilin 9 gün olarak açıklanması ile gözler turizm merkezlerine çevrildi. Bayramı fırsat bilerek tatil yapmak isteyenlerin konaklama fiyatlarını görünce dudakları uçukladı uçuklamasına da benim dikkatimi çeken başka bir  şey var. Belki sizin de dikkatinizi çekmiştir. Son yıllarda Türkiyedeki  turistik mekanlar, konaklama ya da yeme içme yerlerinin  fiyatlarının yüksekliği söz konusu edilince hemen yanı başımızdaki komşu Yunanistan ile karşılaştırma yapılıyor. Hatta tatile giden sosyal medya kullanıcılarından bu tip karşılaştırmaların yapıldığı videolar yayınlanıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama ben üzülüyorum doğrusu. Tabii komşuya tatile gidilmesine değil. Ancak yüksek konaklama ve yeme içme ücretleri sebebiyle tercih sebebi olmasına üzülüyorum.  Oysaki  ülkemiz hem muhteşem doğası hem misafirperverliği hem de uygun fiyat politikası ile uzun yıllar özellikle Avrupalı turistin gözbebeği ülkelerden biriydi. Son yıllarda durum pek de öyle değil. Turiste bile yüksek gelen rakamları ödemekte zorlanan bir kısım vatandaş çareyi komşuya gitmekte buluyor sanırım. Ülkemiz açısından üzücü bulduğum bu durum için ne demeli bilemiyorum. İstanbul’da Büyükşehir Belediyenin şehrin bazı yerlerine açtığı kent lokantalarından faydalanan insanların memnuniyetini görünce sayıları artmaya başladı biliyorsunuz. Acaba diyorum vatandaşın daha uygun tatil yapabileceği konaklama seçenekleri düşünülemez mi ? Tabii konaklama işi kent lokantasına benzemez diyenleriniz olmuştur şimdi. Ancak bir alternatif yaratılamaz mı bu anlamda diye düşünmeden edemiyorum doğrusu. 
Peki tamam bazılarınız nereden nereye geldin diyeceksiniz. Kabul. Ama canım uzaya giden ikinci astronotumuzun bilimsel çalışmalarının ayrıntılarına bakınca turizm işi o kadar da karışık olamaz diye düşünmüş olabilirim değil mi ?