Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA

Paylaşmazsam olmaz mı?

Elinden oyuncağı alınmış çocuklar gibi kalakaldık mı öylece. Halbuki tek oyuncağımız da değil ama demek bizde yeri başka imiş. Korkarım diğer oyuncakları ona benzetmeye başladık. Bir tür yoksunluk psikolojisi son zamanlardaki ruh halimiz.

Hamas lideri Haniye'nin öldürülmesi ardından yapılan sosyal medya paylaşımlarının uygulama tarafından engellenmesi üzerine Bilgi Teknolojileri Kurumu Instagram ‘a erişimi engelledi. Konunun fikir beyanı özgürlüğü kısmında söylenecek ne varsa söylendi diye düşünüyorum.  Ancak olayın diğer bir boyutu var ki onu yazmasam olmazdı. 

Buradan bir çağrım olacak. Toplumsal psikolojimizi tahlil etmek üzere tüm sosyologları göreve davet ediyorum. Sayın sosyologlar sevgili uzman arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz ama ben ciddiyeti şimdi fark ettim. Affedin. Bize ne olmuş böyle. Feryat figan uygulama ne zaman açılır diye bir ağlamadığımız kaldı sanırım. Bazılarımızın sinirleri oldukça bozuk anlaşılan. Hayır esas konuyla ilgili yani fikir özgürlüğüne müdahale denecek ise x platformu üzerinden yeterince paylaşım yapılabiliyor.  Yok eğer sadece ben reels atmadan güne başlayamam noktasında ise durum işte orada bir sıkıntı görüyorum. Oldukça takipçisi olan bir hesap bacaklarını etiketleyerek bir başka platforma yüklediği fotoğrafla konuyu bir karede özetlemiş aslında. Yani diyor ki uygulama açılmazsa burayı Instagram’ a çeviririz. Güldüm gülmesine de durum vahim... Sabah yediğimiz içtiğimizi ya da tatil fotoğrafımızı paylaşmazsak her şeyin tadı kaçmış gibi hissediyor ancak fikir beyanımızın her nereden gelirse gelsin kısıtlanmasına aldırış etmiyorsak vay halimize. Konuyu fazla uzatmayacağım çünkü söylenmesi gereken söylendiyse gerisi lafügüzaftır. 

Toplumsal psikolojimiz ile ilgilenen olur mu bilemiyorum. Konunun tartışılması bile farkındalık yaratır kanımca. Fakat naçizane uygulamaya rahatça girip paylaşım yapmanın yolunu bulamayan varsa hala onlara tavsiyem diğer sosyal medya platformlarını kullanmaları. Maksat  fotoğraflar birikmesin biriktikçe içimize dert olmasın değil mi ama?